lauantai 19. kesäkuuta 2010

Remppanuudelit

Heippa Möme,

tässä tulee ohje, jolla hurmasin vaimoni. Tai siis yksi niistä. ;) Tää on vähän sellainen pikatacojen kaltainen melko vaivaton ja nopea ruoka, johon ainekset ainakin meidän kaapeista usein löytyy. Vähäksi aikaa oltiin jo unohdettukin koko ruoka, mutta tällä viikolla oli päivä, kun ei vaan jaksettu lähteä kauppaan ja katsottiin mitä saatais jämistä aikaan.


Tarvitaan:
paprika
1 iso tai 2 pientä sipulia
2pss pikanuudeleita
paahdettuja & suolattuja cashew-pähkinöitä
sweet chili saucea
teriyaki-kastiketta tai makeaa soijakastiketta

Ensin laitetaan nuudelivesi kiehumaan. Sipulit pilkotaan kohtuullisen isoiksi lohkoiksi ja heitetään pannulle kuullottumaan. Paprika (isohkoina kuutioina) heitetään parin minuutin perästä mukaan ja paistetaan seosta pienellä lämmöllä muutama minuutti. Kasviksiin pitää jäädä pieni rapeus, eli liian lössöksi niitä ei saa päästää. Pian paprikoiden lisäyksen jälkeen sitten ne 3-minuutin pikanuudelit veteen kiehumaan (kyllä, koitin joskus tehdä riisinuudeleista tätä, mutta lopputulos oli karmea, noi pikanuudelit on vaan paljon paremman makuisia!). Valutetaan valmiit nuudelit ja heitetään pannulle paprika-sipulipaistoksen päälle ja sekoitetaan. Tässä vaiheessa viimeistään levy nollille.

Sitten mausteet. Nuudelihässäkän päälle iso tujaus chilisoosia ja loraus teriyaki-kastiketta. Tällä kertaa ei kaapista löytynyt teriyakia, joten heitin sen sijaan makeampaa soijakastiketta, hyvin samankaltainen lopputulos. Sekoitetaan vielä hyvin ja annostellaan lautasille, päälle kourallinen cashew-pähkinöitä, niin nam! Vaimoni tykkää laittaa tähän vielä partaäijäjogurttia kylkiäisiksi, mutta itse tykkään tästä enemmän ihan näin pelkiltään.

Tän ruoan nimi juontaa juurensa mun parin vuoden takaiseen remonttiin, kun keittiö oli levällään, eikä liedessä ollut sähköjä. Kuukauden verran elin siis mikron, vedenkeittimen ja pikagrillin varassa ja tästä muodostui yks lempiruoista - helppoa, nopeaa ja ah-niin-hyvää!

7 kommenttia:

  1. Olipa hauska sattuma, että tein juuri samana päivänä nuudelivokkia hyvin samanlaisella nopeasti valmista -periaatteella. Tosin käytin täysjyvänuudeleita, ne pysyvät kivan kiinteinä paistettaessakin (minulla on tapana saada tavalliset nuudelit mössähtämään pannulla, tosin asiaa auttoi, kun aloin huuhtoa nuudelit kylmällä vedellä ennen niiden lisäämistä).

    Puoliso ei suuresti perusta sipulista ja paprikasta, mutta sujauttelen niitä aina pienempinä erinä mukaan porkkanan ja kiinankaalin joukkoon. ;-)

    VastaaPoista
  2. hyvännäköistä, nam. mistäköhän tuota teriyaki-kastiketta saisi? onko sitä ihan valmiina senkun lurauttaa mukaan vai kuinka ?

    VastaaPoista
  3. Isommista k- ja s-kaupoista varmasti saa, muistaakseni sellaisesta omani ostin. Joskin se pullo tyhjentyi kiitettävästi remontin aikana.. :D

    VastaaPoista
  4. Moi,
    onko teihin iskenyt kesäväsymys vai oletteko ryhtyneet banttaamaan, kun uusia kirjeitä ei kaakaopurkista ole löytynyt vähään aikaan?
    t. Äippä

    VastaaPoista
  5. Tuula, eikö noi maanantaiset herkut kelvanneet sulle? :o Ainakin meikäläisen makuun on molemmat! :)

    VastaaPoista
  6. Tuula, tässä blogissa ei bantata! Helle vaan väsyttää ja houkuttaa pois kuumasta keittiöstä järven rannalle. ;-)

    VastaaPoista