lauantai 14. elokuuta 2010

Chocolate-chocolate-chocolate brownies

Hei ipa!

Lempisarjassani Gilmoren tytöissä on kohta, jossa Rory maistaa 'chocolate chocolate chocolate ice creamia', ja huudahtaa ihastuneena: "Oh, my God, this is incredible. It's seriously chocolate chocolate chocolaty!"

Se kuulosti ihanalta, ja siksipä halusinkin kehittää jotakin yhtä ylenpalttisen suklaista. Tämä brownies-resepti on yritys siihen suuntaan, ja siksipä siinä onkin pähkinöiden sijaan suklaarouhetta (ja lisäksi en pidä pähkinöistä ja suklaasta yhdessä). Tästä saisi varmaan vielä suklaisemman lisäämällä sulaa suklaata, mutta herkkua on näinkin: samanaikaisesti kuohkeita ja meheviä.

Tarvitaan:
150 margariinia
1 dl tummaa muscovadosokeria (melassisuus antaa kivan lakritsivivahteen, mutta älä laita enempää, tai saat mämmin makuisia brownieseja)
2 dl tavallista sokeria
4 munaa
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
75 g tummaa suklaata rouhittuna (70 %)

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää kevyesti vatkatut munat hyvin sekoittaen. (Voit lisätä välillä vähän jauhoja, jotta taikina ei juoksetu. Jos niin kuitenkin käy, se ei vaaranna lopputulosta. Voimakas vatkaus auttaa.) Sekoita kuivat aineet ja siivilöi taikinaan. Kääntele lopuksi joukkoon suklaa.

Kaada taikina voideltuun noin 20 x 30 cm:n kokoiseen vuokaan. Kaupasta saa esim. foliosta tehtyjä paistovuokia, jotka ovat juuri sopivia. Paista 175 asteessa 35 minuuttia. Älä paista pidempään, jottei lopputulos ole liian kuivakka - näiden pitää jäädä meheviksi.


Peitä paistamisen jälkeen vuoka vaikkapa leivinpaperilla ja pyyhkeellä ja anna jäähtyä vähän aikaa. Leikkaa paloiksi, joko isoiksi perinteisen mallisiksi brownie-paloiksi tai 2 x 2 cm:n sormisyötäviksi kuutioiksi.
Nämä ovat ihania lämpiminä, mutta herkullisia seuraavana päivänäkin, ja lisukkeeksi käy tietysti ainakin jäätelö. Nämä voisi myös kuorruttaa tai koristella sulalla suklaalla.

2 kommenttia:

  1. Hahaa, säkin tykkäät Gilmoren tytöistä! Mikä "yllätys"! ;) Tosin mä en ole rankannut mun lempisarjoja, joten täytyy vain todeta sen olevan oikein hyvä - tosin ei näköjään niin hyvä, että olisin boksia ostanut.

    Mä en oo koskaan tehnyt brownieseja. Tämä asia täytyy korjata pikimmiten. Viikonloppuna pyöräytin smil-piirakan aka minttumokat smil-napeilla, joten täytyy ehkä antaa vatsan laskeutua tovi ennen uuden herkkupellillisen tekaisua.. :D

    Meillä alkaa vähän stressi nousta viikonlopun tarjoomuksista. Kääk. Mun kyllä täytyy kehittää jotain suklaa-suklaa-suklaista!

    VastaaPoista
  2. Meillä on kaikki boksit :-) Sarjan dialogi on jotain hillitöntä.

    Älkää ottako viikonlopusta paineita! Meillä ei ole muita odotuksia kuin ne letut, jotka ehdit jossakin mielenhäiriössä luvata paistaa ;-) Viihdytään joka tapauksessa taatusti!

    VastaaPoista