maanantai 30. elokuuta 2010

Mansikkaviinerit

Hei taas, ipa!

Vaikka lomalla ei ole tullut kirjoiteltua, kuvia ja reseptejä on kertynyt näiden viikkojen aikana sitäkin enemmän. Alan ehtiessäni lähetellä niitä :-) Lisäksi pidin eilen sunnuntain - ja voitetun mahataudin - kunniaksi pienimuotoiset suklaanmaistajaiset, joten myös suklaa-arvioita on luvassa kyllästymiseen asti ;-)

Laitetaan tähän nyt kuitenkin mukaan jo heinäkuussa nappaamani kuva kätevistä pikaviinereistä, jotka käyvät vaikka mökkituliaisiksi.


Nämä syntyvät helposti lehtitaikinasta ja parista lusikallisesta paistonkestävää vaniljakreemiä (harmikseni en vieläkään ole löytänyt täysin maidotonta vaniljakreemijauhetta, pitänee kokeilla seuraavan kerran vaikkapa kasvispohjaisella vaniljakastikkeella) ja mahdollisesti paistonkestävää mansikkahilloa. Lehtitaikinapalat voi leikata puoliksi tai kolmeen osaan (jos haluaa pikkuviinereitä), ja ne paistetaan pakkauksen ohjeen mukaan.

Paiston jälkeen vielä lämpimälle viinerille asetellaan mansikkaviipaleita, jotta ne mehustuvat vähän (ulkonäkö ehkä kärsii, mutta maku paranee huikeasti). Samoin sokerikuorrutus voidaan levittää vielä lämpimälle viinerille, siitä syntyy sellainen "kaupan viineri -vaikutelma".

Näihin voi tietysti vielä valella hyytelösokerilientä päälle, mutta se on mielestäni turhan aikaavievää, kun ideana on, että mökkikutsun saatuaan nämä voi pyöräyttää alle puolessa tunnissa :-)

4 kommenttia:

  1. Näyttääpä herkulliselta! Mulla on kanssa muutamat valokuvat tuolla rivissä odottelemassa, että kerkiää istua naputtelemaan terveisiä sinne päin. :)

    VastaaPoista
  2. Ihania wienereitä! Muutenkin mukavaa luettavaa. Tulen pian uudelleen.

    Terv.: www.nami-hiiri.com

    VastaaPoista
  3. http://www.sokerikoriste.com/ sivustolla on reunassa "vaniliinikreemi",täysin maidoton, gluteeniton jne. saattaisivat lähettää sitä postinkin kautta jos kauniisti pyytäisi, ite ostan sen paikalliselta lähiruokatorilta. :)

    VastaaPoista