torstai 12. elokuuta 2010

Sinappinen perunasalaatti

Tervehdys, ipa!

Meillä salaattilinja jatkuu, kun luvassa on vielä pari kuumaa päivää. Omat perunat alkavat olla parhaimmillaan, ja siksipä tämä erittäin hyvin esim. tofugrillerien kanssa sopiva perunasalaatti.


Tarvitaan:

1-3 perunaa syöjää kohden (perunoiden ja syöjien koon mukaan :-)
1 punasipuli (käytin tällä kertaa vain sipulinvarsia)
3 rkl tai maun mukaan kapriksia
ruukku basilikaa

Kastike:
2-3 rkl dijon-sinappia (tavallinenkin käy)
0,5 dl oliiviöljyä
loraus balsamiviinietikkaa (tummaa tai vaaleaa sen mukaan, mistä pitää)
ripaus suolaa
runsaasti vastajauhettua mustapippuria
1 tl sokeria

Keitä perunat, pilko sipuli ja basilika ja sekoita salaatiksi, lisää kaprikset. Vispaa kastikkeen ainekset sekaisin ja lisää salaattiin, anna maustua jääkaapissa jonkin aikaa. Koristeeksi voi vielä ripotella rucolaa.

Täällä on nettiyhteys pätkinyt, mutta nyt näyttäisi toimivan, joten huomenna on luvassa lisää herkkuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti