tiistai 14. syyskuuta 2010

Mustikkapiirakka

Herkullista iltapäivää, ipa!

Kävin jokin viikko sitten koiran kanssa mustikassa - koira tosin poimi mustikat suuhunsa, ei ämpäriin - koska halusin tuoreista marjoista tehtyä piirakkaa. Pakastemarjoista ei tule läheskään yhtä hyvää.


Tähän ihanaan kaiken sinipunaiseksi värjäävään herkkuun tarvitaan:

100 g margariinia
vajaa desi sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ dl kaurahiutaleita
1 muna

ja täytteeseen
noin puoli kiloa mustikoita
2-3 rkl perunajauhoja
1 dl sokeria

Hiero margariini ja sokeri vaikkapa puuhaarukalla sekaisin. Lisää kuivat aineet ja hakkaa seos ryynimäiseksi. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi. Kääri taikinapallo kelmuun ja siirrä jääkaappiin vähäksi aikaa kylmenemään. Painele sitten taikina jauhotetuin käsin voideltuun piirakkavuokaan.

Pistele pohja haarukalla ja ripottele päälle perunajauhot. Kaada päälle hieman murskatut mustikat ja sirottele pinnalle sokeri. Paista uunin alimmalla tasolla 180 asteessa 40 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä ja vetäytyä, ennen kuin leikkaat ensimmäisen palan! Muuten täyte on vielä juoksevaa mehua. Herkkua vaniljajäätelön kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti