tiistai 15. helmikuuta 2011

Maidoton sitruunajuustokakku

Aurinkoinen tervehdys, ipa!

Iski sitruunakakkuhimo. Pidän tosi paljon sitruunan mausta, ja tämä on helppo mukaelma aiemmin tekemästäni juustokakusta.


Pohja:
paketillinen safari suklaa cookies -keksejä
noin 50 g margariinia

Täyte:
1-2 sitruunan mehu ja raastettu kuori
1 prk Sunnuntai-kauravispiä
muutama ruokalusikallinen sokeria (maun mukaan)
1 rasiallinen maustamatonta Tofutti-tuorejuustoa
6 liivatelehteä

Pinnalle:
Jam it! -papaijahilloa
vähän soseutettua säilykepersikkaa
sitruunamehua
2 liivatelehteä

Murskaa keksit kaulimella ja sekoita murujen joukkoon sulatettu margariini. Painele seos leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle (halk. esim. 26 cm) ja siirrä jääkaappiin jäähtymään.

Vatkaa jääkaappikylmä vispi kuohkeaksi. Liota liivatteita hetki kylmässä vedessä ja sekoita ne sitten kiehuvan kuumaa sitruunamehutilkkaan. Sekoita tofutti, liivateseos sekä sitruunamehu ja -kuori, lisää sitten kermavaahto. Lisää sokeria maun mukaan niin, että seos on raikas ja hapahko. Kaada vuokaan pohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa (muutama tunti).

Sekoita päällisen aineet ja kaada kakun päälle, kun täyte on vähän hyytynyt. Sitruunainen päällinen olisi ollut tässä parempi kuin tuollainen yleishedelmäinen, joten ensi kerraksi aion ostaa/tehdä vanhaa kunnon Lemon curdia ja kokeilla sitä kakun pinnalle. Myös joku suklainen koristekiehkura voisi olla kiva.


Sunnuntai-vispi + tofutti on ehdottomasti minulle mieleisin yhdistelmä juustokakkuun. Koostumus on pehmeä ja täyteläinen, muttei liian vaahtoisa. Pohjaan on välttämättä saatava suklaan makua, kaurakeksipohjan koen vähän mauttomaksi. Päällinen kaipaa vielä hiomista, mutta mikäs tässä on kehitellessä! :-D

2 kommenttia:

  1. Heippa M!

    Sä oot ahkeroinut oikein urakalla taas reseptejä! Mahtavaa. :D Sunnuntaina mä kävinkin pyörähtämässä, mutta en olevinaan kerinnyt kommentoida, nyt koitan paikata vähän. :)

    Juustokakku on kyllä yks erityisen hyvä herkku, eikä ole tullut mieleenkään, että sen voisi tehdä maidottomana! Tosin mun suosikkini valkosuklaajuustokakku ei taida ihan tohon maidottomuuteen taipua.. :(

    VastaaPoista
  2. Mäkin oon aika myöhäisherännäinen näissä juustokakuissa ylipäätään. Oon vaan aina ohittanut ne, koska niissä on kaikkea maitoa. Nyt onneksi tajusin, että vaihtoehtojakin on!

    Huomasitko, laitoin runebergeihin uuden, paremman kuvan. Tein uuden satsin viemisiksi ja opin, että torttuja ei kannata kostuttaa heti uunista otettuina - neste ei silloin imeydy torttuihin sisälle vaan haihtuu pinnalta.

    VastaaPoista