tiistai 21. helmikuuta 2012

Laskiaisherkkuja

Hyvää laskiaista, ipa!

Olen vähän kipeänä, joten lääkitsen itseäni maidottomilla laskiaispullilla. Tänä vuonna pullan väliin pääsee aivan loistava soijakermatuote, Alpron uusi Airy&Creamy. Uutuus on hyvän makuinen, vatkautuu nopeasti huoneenlämpöisenäkin, ja vaahto on tosi ilmavaa ja valkoista. Jääkaapissa se kiinteytyy lisää, joten tämä kestää säilytystäkin.
Kermaexpertti vaimokin tykkäsi. :-) Ja ei, en edelleenkään saa Alprolta mitään provikkaa ;-)

keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Muromysli

Terveiset sohvalta, ipa!

Vietän puolisairaspäiviä täällä peiton alla koira kainalossa. Lääkkeeksi olen nauttinut tietysti kaikenlaista hyvää. ;-)


Jos kokee, että kaupan myslit ovat liian sokerisia tai liian rusinaisia tai liian maitojauheisia, ei liene muuta mahdollisuutta kuin tehdä itse myslinsä. Se on myös tavattoman helppoa. Tämän ohjeen alkuperää en muista, mutta se on ollut meillä käytössä jo yli kymmenen vuoden ajan. Tuloksena on rapea, ihanan paahtunut mysli, joka ei ole liian makeaa. Ohjetta voi myös muunnella loputtomasti.

Tarvitaan:

1 l kaurahiutaleita
2 dl kauraleseitä
1 dl fariinisokeria
2 dl vettä
1 dl mietoa öljyä, esim. auringonkukkaöljy
1 pss mantelirouhetta
pari desiä hasselpähkinöitä tai muita pähkinöitä maun mukaan
maun mukaan kuivattuja marjoja ja hedelmiä, kookoshiutaleita yms.

Sekoita hiutaleet, leseet ja sokeri. Lisää vesi tasaisesti ja sen jälkeen öljy hyvin sekoittaen. Levitä seos leivinpaperin päälle pellille ja riko isoimmat paakut. Paahda 125 asteessa uunin keskitasolla 1 tunti. Sekoittele pari kertaa. Lisää pellille myslin päälle tasaisesti mantelirouhe ja pähkinät, nosta uunin lämpö 200 asteeseen ja paahda mysli kullanruskeaksi. Omalla uunillani aikaa tähän menee 20 minuuttia, mutta se on uunikohtaista, joten kannattaa olla tarkkana, jottei mysli pala! Valmiin myslin tunnistaa herkullisesta paahtuneesta tuoksusta.

Anna jäähtyä, lisää hedelmiä tai marjoja maun mukaan, jos haluat. Kuvan myslissä on kuivattua mansikkaa ja kookoshiutaleita.