tag:blogger.com,1999:blog-309367565488675379.post1342596952205765464..comments2023-09-19T18:50:04.369+03:00Comments on Kirjeitä kaakaopurkissa: iPasha, eli Lime-valkosuklaapashaipahttp://www.blogger.com/profile/10292578595912990782noreply@blogger.comBlogger13125tag:blogger.com,1999:blog-309367565488675379.post-34944192814783337072013-04-02T11:43:27.953+03:002013-04-02T11:43:27.953+03:00Olen samaa mieltä, upean näköinen on. Muotti on il...Olen samaa mieltä, upean näköinen on. Muotti on ilmeisesti suvussa periytyvä aarre, ei tuollaisia saa kaupasta.Mömehttps://www.blogger.com/profile/05866102481591851724noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-309367565488675379.post-47336034768657728272013-03-28T13:32:38.189+02:002013-03-28T13:32:38.189+02:00Mistä noin ihanan korkea ja kapea pashamuotti? Hui...Mistä noin ihanan korkea ja kapea pashamuotti? Huikean hienon muotoinen pasha! Maku ei vielä testattu, mutta meinasin kokeilla.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-309367565488675379.post-48817359118441642352011-04-19T22:45:28.571+03:002011-04-19T22:45:28.571+03:00ja maidon voi korvata myös koivunmahlalla! ihan vi...ja maidon voi korvata myös koivunmahlalla! ihan viimeset hetket mahlanjuoksutukseen tänä keväänä menossa nyt!Jiri Oliver Talevahttps://www.blogger.com/profile/14326015331208576558noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-309367565488675379.post-60838723609180193152010-04-10T20:27:04.212+03:002010-04-10T20:27:04.212+03:00Eipä nuo kohokaskipot varmaan monta euroa maksa no...Eipä nuo kohokaskipot varmaan monta euroa maksa normaalistikaan, jos ei ehdoin tahdoin halua mennä hulluille päiville kärsimään ;-)Mömehttps://www.blogger.com/profile/05866102481591851724noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-309367565488675379.post-64079885270138205662010-04-10T11:34:13.425+03:002010-04-10T11:34:13.425+03:00Moi, on minulla pienet kohokaskipot. Ostin viime s...Moi, on minulla pienet kohokaskipot. Ostin viime syksynä Stoccan hulluilta päiviltä. Taisivat maksaa n. 1e kipale. Ensi viikolla on taas hullut päivät. Vink vink. Sisaresi oli muuten ostanut juuri Lidelistä 20e:n hintaan ihan hyvännäköisen vesihaudekattilan, joka varmaankin soveltuu erinomaisesti suklaan sulattamiseen...<br />Ja kohokkaiden koemaistamisesta soitellaan =)<br />Kai muistin kertoa, että työpaikallani lime-valkosuklaapashasi arvostettiin hyvin korkealle.<br />-ÄippäTuulahttps://www.blogger.com/profile/04384185798135229315noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-309367565488675379.post-71411797503911894852010-04-09T20:37:11.196+03:002010-04-09T20:37:11.196+03:00:-D:-DMömehttps://www.blogger.com/profile/05866102481591851724noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-309367565488675379.post-25653076605757305802010-04-09T19:20:53.767+03:002010-04-09T19:20:53.767+03:00SIINÄ SÄHKÖVATKAIMESSA EI MUUTEN OO MITÄÄN VIKAA!!...SIINÄ SÄHKÖVATKAIMESSA EI MUUTEN OO MITÄÄN VIKAA!!!supihttps://www.blogger.com/profile/14349865161779808958noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-309367565488675379.post-5569260838101620702010-04-09T18:08:07.524+03:002010-04-09T18:08:07.524+03:00Oi äiti. :) Me ilmottaudutaan vapaaehtoisiksi sukl...Oi äiti. :) Me ilmottaudutaan vapaaehtoisiksi suklaakohokkaiden koemaistajiksi... Onko sulla tuollaiset kohokaskipot oikein? Ja muistan sen kuvan siitä vanhasta kirjasta!<br /><br />Mä varmaan muistin tuon neuvon vähän hämärästi, olihan niillä jotain tekemistä keskenään.. :) Muistelin sitä likilaskuista frisbeennäköistä kumilätkää, jonka joskus teininä tein, vailla minkäänlaista käsitystä kakkujen kohottamisesta.. :D Sitä ei tainnut kukaan edes uskaltaa maistaa?ipahttps://www.blogger.com/profile/10292578595912990782noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-309367565488675379.post-86868932322690257582010-04-09T17:58:39.140+03:002010-04-09T17:58:39.140+03:00Hei Ippuliini. Anteeksi trauma. Minulla taisi josk...Hei Ippuliini. Anteeksi trauma. Minulla taisi joskus kauan sitten olla kiire, jos en suostunut tekemään juustokohokasta. Siinä kun on monta vaihetta ja kaikkien syöjien pitää olla paikalla juuri eikä melkein.<br />Tule joskus äipän luokse, niin laitetaan juustokohokasta. Se on oikeasti hyvää. Meillä on vanha TimeLifen kirja 60-luvun lopulta ja se ohje onnistuu aina. Lisäksi ei tarvita kuin raikas vihersalaatti. Vaikkapa sitruunalla ja valkosipulilla maustettuna.<br /><br />Leivinjauhe ei tosiaankaan tarvitse maitoa, mutta sen sijaan jos taikinaan tulee maitoa, se taikina tarvitsee kohotakseen leivinjauhetta tai hiivaa tai soodaa.<br /><br />Blogi on hyvällä alulla - Lihoin jo pelkästään lukemalla pari kiloa. Tosin suusta valuva kuola vei pois puolisen kiloa...<br />Noita Mömen kohokkaita taidankin kokeilla nyt viikonloppuna =).<br /><br />Onnea blogikirjeenvaihdollenne. Alku on herkullinen. <br /><br />Pieni ulkoasukommentti: minun kuvaruudullani tuo taustan kaakao näyttää juuri siltä, mistä tehdään mudcake...<br /><br />ÄippäTuulahttps://www.blogger.com/profile/04384185798135229315noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-309367565488675379.post-58247140659533405352010-04-07T21:59:17.050+03:002010-04-07T21:59:17.050+03:00Joo, en mäkään nopealla googlailulla löytänyt mitä...Joo, en mäkään nopealla googlailulla löytänyt mitään tuota omituista teoriaani tukemaan.. :( Missä väärien luulojen suossa olenkaan vaeltanut! Tää blogijuttu oikeutti juuri olemassaolonsa kansan (=mun) valistajana! ;)ipahttps://www.blogger.com/profile/10292578595912990782noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-309367565488675379.post-87440518577956867542010-04-07T21:53:37.753+03:002010-04-07T21:53:37.753+03:00Leivinjauhe tarvitsee nestettä ja lämpöä toimiakse...Leivinjauhe tarvitsee nestettä ja lämpöä toimiakseen, nesteen laadulla ei ole mitään väliä. Luulen, että maitoa käytetään monissa taikinoissa pelkästään siksi, että sen ajatellaan olevan ravitsevampaa tai maukkaampaa kuin muun nesteen. Maidon voi yleensä leivonnaisissa aina korvata vedellä tai mehulla, ja tietysti soija-, riisi- tai kauramaidolla. Oot keksinyt ihan omasta päästäsi ton teorian :-)<br /><br />Sooda taas tarvitsee jotakin hapanta toimiakseen, kuten piimää, siirappia tai vaikka puolukoita. Monesti soodaresepteissä on juuri piimää - olisiko se vaikuttanut tähän leivinjauheteoriaan?Mömehttps://www.blogger.com/profile/05866102481591851724noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-309367565488675379.post-20249028813558073832010-04-07T18:48:21.307+03:002010-04-07T18:48:21.307+03:00Tuolla kohottamisella siis tarkoitin sitä, kun mul...Tuolla kohottamisella siis tarkoitin sitä, kun mulle on jostain tullut sellainen käsitys, että leivinjauhe tarvitsee maitoa toimiakseen kunnolla? Voi tietysti olla, että oon keksinyt tän ihan omasta päästäni.. :D Taidankin tästä lähteä googlaamaan....ipahttps://www.blogger.com/profile/10292578595912990782noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-309367565488675379.post-19942683199867704352010-04-06T19:00:55.082+03:002010-04-06T19:00:55.082+03:00Pashasta tuli näköjään upea! Ei ihme, että se teki...Pashasta tuli näköjään upea! Ei ihme, että se teki kauppansa. Melkoista viitseliäisyyttä osoittaa myös tuo varajälkiruoan teko. Minttusuklaamokkapalat kuulostaa ihanilta! Oon tehnyt tavallisia mokkapaloja, mutten koskaan minttusuklaan kanssa. Jos teet, tulen kyllä syömään... :-P<br /><br />Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan kohokasreseptejä! Siinä ei oikeastaan ole mitään vaikeaa, jos noudattaa ohjetta. Ja pahinta, mitä voisi tapahtua, on että kohokas lässähtäisi - maku olisi silti hyvä! Luulen, että ahkera kohokkaiden teko ja kokemuksen kertyminen poistaa nopeasti kaiken mystiikan tän jälkiruoan ympäriltä. Mäkin olin siinä luulossa, että kohokkaat on vaikeinta mitä on, mutta ei se niin ole! Ideana on vain saada taikinaan tosi paljon ilmaa, joka sitten uunissa kohottaa kohokkaan ihan fysiikan lakien mukaan. :-)<br /><br />Jos lehmänmaidolla on jotakin erikoisia kohottavia ominaisuuksia, en usko, että soijamaidolla välttämättä niitä on, mutta periaatteessa soija- ja kauratuotteilla voi aika pitkälti korvata kaikki maitotuotteet. Yleensä ihmiset eivät edes huomaa eroa. Ainoa, mitä ei oikein voi toteuttaa, on perinteinen kermakakku, sillä niin kiinteää kermavaahtoa ei synny muista kuin maitotuotteista. Mutta pidänkin suklaakakuista enemmän! Myöskään rahkan tyyppistä tuotetta ei ole, mutta en muutenkaan ole suuresti happaman ystävä.<br /><br />Voita en käytä myöskään, sehän on oikeastaan tiivistettyä maitoa. Käytän laktoositonta Sunnuntai-leivontamargariinia, tummansinistä Keijua (80 %) tai juoksevaa margariinia, aina vähän ohjeen mukaan.Mömehttps://www.blogger.com/profile/05866102481591851724noreply@blogger.com