keskiviikko 13. lokakuuta 2010

Hello Kitty

Hello Ipa!

No niin, perfektionistin papatusta luvassa.
Juustokakun päälle halusin siis Kittyn naaman. Tiesin, että sokerimassasta voi tehdä koristeluja pursottamalla sokeripikeeriä leivinpaperille, kovettamalla hetken pakastimessa ja kääntämällä sitten kuvan kakun päälle. Nyt ajattelin kokeilla samaa suklaalla. Olin kuitenkin laiska ja käytin suklaatäytekakun kuorrutusseosta, jossa oli siis suklaata ja kermaa. Sepä oli ensin liian löysää kumottavaksi ja hetken pakastuksen jälkeen niin kiinteää, ettei irronnutkaan enää leivinpaperista. Jotain ääriviivaa kakun pintaan kuitenkin jäi, joten pursotin sitten vapaalla kädellä Kittyn kakulle. Huomannet, että unohdin kiireessä kääntää Kittyn peilikuvaksi.


Hello Kitty on suosittu aihe kakuissa ja muissakin leivonnaisissa. Ei ihme, se on selkeä ja kakun muotoon sopiva hahmo. Yleensä toteutus kuitenkin ontuu. Olennaista Kittyssä on se, että se on syntynyt vuonna 1974. Se on siis luotu ennen tietokoneaikaa, käsin piirtämällä. Siitä syystä sen kasvot eivät ole symmetriset.

Pään muoto sekä silmien sijainti ja "suoruus" suhteessa päähän ovat epäsymmetriset. Lisäksi viikset ovat erilaiset eri puolilla - toisella puolella ne sijaitsevat selkeästi toista ylempänä. Silmät ovat eri etäisyydellä nenästä ja hieman eri kulmassa siihen nähden. Myös korvat ja rusetti ovat epäsymmetriset, rusetin toinen lenkki on toista paljon isompi.

Yleensä Kittyn pää muotoillaan liian pyöreäksi ja silmät ja nenä asetellaan symmetrisesti - yleensä lisäksi liian ylös. Parhaan tuloksen saakin kopioimalla Kittyn alkuperäisestä kuvasta. Tämä kaikki saattaa kuulostaa fanaattiselta, mutta täydellisyyttähän me kai tavoittelemme? ;-)

2 kommenttia:

  1. Itse olen samalla tekniikalla tehnyt koristeita myös kaksivärisenä (tumma ja vaalea suklaa) ja on ihan kivaa vaihtelua marsipaani ja massakoristeille

    VastaaPoista
  2. Kiva kun kommentoit, tuo valkosuklaa on hyvä vinkki sen ystäville!

    VastaaPoista