lauantai 2. maaliskuuta 2013

After 8:n ainesosat

Heipsis ipa!

Valitin hiljattain After 8 -suklaiden yllättävästä reseptimuutoksesta. Otin yhteyttä myös maahantuojaan, ja sainkin aivan pikapuoliin yllättävän mieluisan ja perusteellisen vastauksen:


"After Eight –suklaita valmistetaan kahdella eri tehtaalla hieman eri resepteillä. Maahantuomamme After Eight 400g –pakkauksien valmistusmaa vaihtui ja tämän vuoksi myös sen resepti. 400 g:n After Eight sisältää maitoa ja laktoosia. Pienempi 200 g:n After Eight valmistetaan eri tehtaalla ja se on edelleen laktoositon ja maidoton. 200 g:n pakkaukseen on kuitenkin merkitty, että tuote saattaa sisältää hivenen maitoproteiinia. Tämä johtuu siitä, että tuote valmistetaan linjastolla, jolla käsitellään myös maitoa sisältäviä tuotteita.

After Eigthin valmistuksessa on käytetty sataprosenttista voiöljyä, joka sisältää ainoastaan maidon rasvaosan. Voiöljy ei sisällä maitoproteiinia, laktoosia, vettä tai suolaa. Voiöljyä on lisätty tuotteeseen parantamaan tuotteen laatua estämällä pinnan harmaantumista, joka johtuu suklaalle tyypillisestä kaakaovoin kiteytymisestä."

Toisin sanoen minun ei tarvitsekaan luopua After 8 -suklaista! Pitää vain metsästää noita 200 g:n rasioita, eikä voiöljystäkään tarvitse huolehtia. :-D

Hyvää palvelua maahantuojalta - epäselväksi jäi ainoastaan se, miksi on olennaista ettei voiöljy sisällä suolaa. ;-)

Hihhei, sanoo täällä minttusuklaanhimoinen ystäväsi ja korkkaa kolmannen 200 g:n rasian (nämä kuluvat jotenkin tosi nopeasti! :-)

1 kommentti:

  1. No jo on! Ei oikein uppoa tuo selitys!, pitäisi sitten paremmin ainakin merkitä tuo laktoositon itse kun saa jo ihan pienistä määristä huonon olon :(

    VastaaPoista