Sunnuntaita, ipa!
Teen usein viikonloppuisin näitä marenkeja, joten on aikakin laittaa tämä nopea ja helppo resepti kaakaopurkkiin talteen. Ohjeesta tulee pellillinen pieniä marenkeja.
Tarvitaan:
2 valkuaista
1,5 - 2 dl sokeria
vaniljasokeria (tai vaniljatangosta raaputettua vaniljaa)
tilkka sitruunamehua
Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen. Määrää voi vaihdella maun mukaan. Lisää lopuksi pari pisaraa sitruunamehua tai etikkaa.
Pursota marengit pellille ja kuivata pari tuntia 100 asteessa tai kiertoilmalla 75 asteessa. Sammuta uuni, avaa luukku raolleen ja anna kuivua vielä pari tuntia tai yön yli.
Kuvasin marenkeja sohvapöydällä ja kesken kaiken huomasin, että kuvaan oli ilmestynyt ylimääräisiä henkilöitä...
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Oi nam, marenkeja! Marengit näyttävät kyllä näteiltä lasipurkeissa ja tarjoiluastioissa :-) Ja naurahdin tolle ylimääräiselle kuonolle kuvassa, ihana! :D
VastaaPoistaMarengit ovat tosiaan kuin pieniä koristeita, harmittavan lyhytikäisiä vain... :-) Pieni kuono ehti onneksi vasta haistella herkkuja...
VastaaPoista