sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Täytetyt paprikat

Heippa Möme,

Olen viime aikoina ahdistuneena miettinyt mitä uutta reseptiä tänne laittaisin. Tämän päivän ruokamme kuuluu osioon "ai mä luulin, että tää oli jo Purkissa..." ...Mutta eihän se ollutkaan!


Paprikoita kannattaa varata yksi per naama per atria. Tämän kertainen annos olisi piisannut siis neljälle hengelle, mutta syömme puolet vasta huomenna.

4 paprikaa

Täyte:
reilu desi riisiä (mitta keittämättömänä)
70g Hälsans Kökin färssiä
1 sipuli
5 aurinkokuivattua tomaattia
100g fetaa
3rkl tomaattipyrettä
5rkl partaäijää
mausteeksi mustapippuria

Päälle emmental-raastetta.

Määrät on arvioita ja sopii heittää oman maun mukaan summamutikassa. Tällainen satsi kuitenkin suunnilleen täyttää nuo (isohkot) paprikat.

Pese ja halkaise paprikat, poista siemenet. Halkaisussa kannattaa vähän katsoa, että puolikkaisiin tulisi mahdollisimman tasaiset "pohjat", että pysyvät pellillä pystyssä.

Keitä riisi, pilko feta, sipuli ja aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita täytteen aineet keskenään. Laita tomaattipyrettä ja partaäijäjugua sen verran, että täyte pysyy hyvin kasassa, mutta ei ole vetelää. Täytä paprikanpuolikkaat ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista 200 asteen lämmössä noin 40 minuuttia.

Vaimo teki paprikoiden kaveriksi salaattia, mikä kevensi kokonaisuutta mukavasti.

1 kommentti:

  1. Oih, kuulostaa herkulliselta! Ja jugurtin voisi korvata soijajugurtilla ja juustoraasteen jättää pois... ;-) Meillä ei ikinä tehdä täytettyjä paprikoita, koska puoliso ei välitä niistä, snif.

    VastaaPoista