maanantai 9. huhtikuuta 2012

Sitruunakerma ja passionkastike

Aurinkoista viikon alkua, ipa!

Kaikki appelsiinilohkot tuli syötyä alta aikayksikön, joten lopun mutakakun seuraksi piti kehitellä jotakin muuta raikasta lisuketta. Tästä tuli yllättävän hyvä kokonaisuus, vaikka vedin reseptit hihasta.


Passionsiirappi:
1 dl ananas-appelsiinimehua tai muuta hedelmämehua
1 dl sokeria
6 passionhedelmää (voi laittaa enemmänkin)

Keitä mehua ja sokeria parikymmentä minuuttia, jotta saat sakeaa siirappia. Lisää loppuvaiheessa kurttuisten passionien hedelmäliha. Anna jäähtyä.

Sitruunakerma:
1 prk Alpron Airy&Creamya
1 sitruunan mehu ja kuori
muutama rkl tomusokeria
vaniljaa

Vaahdota soijakerma. Lisää joukkoon sitruunan raastettu kuori, mehu, vanilja ja tomusokeria maun mukaan. Kerma saa jäädä raikkaan makuiseksi. Tavallisesta kermasta tämä tuskin onnistuu, sillä se ehkä löystyy sitruunamehusta liikaa. Tuo Alpron soijakerma on niin tymäkkää vaahtoa, että se notkeutuu juuri sopivaksi yhden sitruunan mehuilla. ;-)

Passionhedelmän kirpeys ja sitruunan raikkaus piristävät mutakakkua mukavasti, ja maistuvat kyllä sellaisenaankin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti