maanantai 21. marraskuuta 2011

Suolaiset ja makeat letut

Moi Ipa!

Olen aiemminkin pauhannut Oatlyn lettutaikinasta (nykyisin nimellä Pancake&friends), josta syntyvät mielestäni ehdottomasti parhaat letut. Voin ilokseni ilmoittaa, että laajamittaisen ja pitkäkestoisen tuotekehitysprosessin tuloksena olen onnistunut luomaan taikinareseptin, joka vastaa kyseistä valmistaikinaa! (Tämä olikin välttämätöntä, koska ko. taikinaa ei saa koko seudulta ;-)


Ohje on yllättävän yksinkertainen:

1 muna
5 dl maustamatonta kauramaitoa
noin 2 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa (tai vajaa teelusikallinen)

Kaikki aineet sekoitetaan ja taikinan annetaan turvota vähintään puoli tuntia. Paistetaan pitsimäisen ohuiksi letuiksi.

Letut ovat suolaisia, eli ne maistuvat niin suolaisten kuin makeidenkin täytteiden kanssa. Juju onkin siinä, että hieman suolaiset letut sopivat vaikkapa hillon kanssa paremmin kuin letut, joiden taikinassa on sokeria.

Suolaiseksi täytteeksi paistamme yleensä pannussa sipulisilppua, porkkanaraastetta ja pieneksi kuutioitua paprikaa, lisäämme valmiiksi maustettua soijarouhetta ja tuhdisti esim. currykastiketta. Lisäksi lettua täyttäessä mukaan kannattaa lisätä majoneesia, erilaisia kastikkeita ja juustonsyöjien juustoraastetta. Avainsana on mehevyys.

Makeisiin lettuihin käy mikä vain herkku suklaarouheesta ja kermavaahdosta kaikenlaisiin marjoihin ja hedelmiin. Vain mielikuvitus on rajana!

jk. lähettäisitkö reseptin siihen banaani-kookoskastikejälkkäriin, jota teit meille?

2 kommenttia:

  1. Hei Mömskis,

    kyseinen resepti ei ole vielä muuton jäljiltä kävellyt käteeni, mutta laitan sen heti kun löytyypi!

    Kivaa kun tuuttekin pian! :)

    VastaaPoista
  2. Eikun hitto, nyt muistinkin. Se oli Pirkan resepti!

    Löytyy osoitteesta: http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptit/24276-inkivaaribanaanit-ja-kookos-kolakastike

    Alkoikin muuten vähän taas sokerihammasta kutitella... :)

    VastaaPoista