perjantai 15. kesäkuuta 2012

Tekotekonikokeilut, osa 1

Moi tekoninnälkäinen ystäväni!

Koska Hälsans kökin tekoni on lopetettu, ja korvaavaa tuotetta kyselty, aloitetaan kokeilut, eli tekotekonin valmistaminen. Hankaluus tekonissa on (oli) se, että maku ei varsinaisesti muistuta pekonia, siis savuisuus mielestäni puuttuu. Tämä tekotekoni onkin aika eri makuista, mutta koukuttavan hyvää. Uskoisin, että se sopii myös pitsaan, mutten ole vielä ehtinyt kokeilla. Ainakin salaatissa ja pastan päällä toimii.


Ohje löytyi Chocochili-blogista. Täältä maalta ei kuitenkaan saa savuaromia kaupasta, joten tilanne vaati säveltämistä. Voi olla, että oikealla reseptillä lopputulos olisi vielä parempi, mutta tämä on supernopea ja kätevä ratkaisu: sekoitetaan näppituntumalla soijakastiketta, BBQ-kastiketta ja tilkka riisiviinietikkaa, maistetaan sopivaksi ja lisätään soijahiutaleet.

Määrät voisivat olla jotakin tähän suuntaan:

4 rkl Santa Maria American BBQ -kastiketta tai vastaavaa
3 rkl soijakastiketta
vajaa 1 rkl riisiviinietikkaa

Sekoitetaan ja lisätään noin puoli litraa soijahiutaleita.

Annetaan kastikkeen imeytyä hiutaleisiin ja paistetaan sitten hiutaleet pannulla rapeiksi. Jos näitä paistaa kovin tummaksi, niihin tulee hieman kärähtänyt maku, josta en itse pidä, joten pieni ruskistus riittää. Kaadetaan maalaissalaatin tai - kuten tässä - kermaisen ja yrttisen pastan päälle.1 kommentti:

  1. Kokeilin tuota alkuperäistä reseptiäkin, ja huomasin sen olevan huomattavasti vähemmän makea kuin tämän. ;-) Kannattaa siis kokeilla, mikä maistuu itselle. Nestesavun kanssa on hyvä aloittaa pienellä määrällä, ettei tule liiankin tervanmakuista tekonia.

    VastaaPoista