Huomenta, ipa!
Viikonloppuaamuisin on ihana hemmotella itseään (ja tietysti varsinkin puolisoa ;-) tuoreilla skonsseilla tai teeleivillä. Nämä teeleivät on mukaeltu Maku-lehden ohjeesta, ja ne ovat herkullisia vastapaistettuina niin suolaisten kuin makeidenkin päällisten kanssa.
Tarvitaan:
2 dl makeuttamatonta pähkinäistä mysliä
2 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 rkl hunajaa tai fariinisokeria
2 dl maustamatonta soijajugurttia (tai turkkilaista jugurttia ja piimää)
2 rkl öljyä (tai juoksevaa margariinia)
Sekoita kuivat aineet. Lisää joukkoon jugurtti, hunaja ja öljy. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
Muotoile tahmeasta taikinasta jauhotetuin käsin leivinpaperille 7-8 teeleipää ja ripottele päälle mysliä. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes teeleivät ovat kullanruskeita.
Ps. Jos kuivat aineet sekoittaa valmiiksi kulhoon jo illalla, käy teeleipien teko aamulla joutuisasti :-)
lauantai 3. elokuuta 2013
Mysliteeleivät
Tunnisteet:
leivonnaiset,
maidoton,
mysli,
möme,
pikkusuolaiset,
soijajugurtti,
teeleivät,
vehnäjauhot
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti