torstai 21. marraskuuta 2013

Piparkakkurahka

Hola, Möme, nythän näitä taas pukkaa!

S kinui pari viikkoa sitten, että hänen täytyy saada ostaa piparkakunmakuista rahkaa. Lupasin että saa ostaa, jos esittelee hyvän reseptin jossa sitä käytetään. Itse en keksinyt mitään, eikä valmistajan sivuiltakaan löytynyt yhtään reseptiä(!). S keksi, että tehdään piparkakkuversio Kalevi Rahkasta ja niinhän me tehtiin. Valmis piparkakkurahka ei kuitenkaan ole kovin kevyttä, joten päätin soveltaa vähän.
165 g (0,5 prk) vispautuvaa vaniljakastiketta
200 g pehmeää rahkaa
7 kpl (+4 kpl) Annas-piparkakkuja
100 g vadelmia / mustikoita / verigreippiä

Vaniljakastike on siis puoli purkillista Valion laktoositonta vanhan ajan vaniljakastiketta, koska se on S:n suosikki. Koska tähän menee puoli purkillista, ostamme aina ainekset kahteen piparkakkurahkaan kerrallaan. Oikeasti tästä piisaisi kolmelle tai neljällekin, mutta mutta....

No niin. Vispaa vaniljasoosi vaahdoksi ja sekoita rahka sekaan. Kaiken tämän voi tehdä tehosekoittimella. Murskaa sillä välin 7 piparkakkua muovipussissa pienenpieneksi murskaksi. Sekoita piparkakkumurska rahka-vaniljavaahtoon ja anna rahkan maustua jonkin aikaa. Itse en syö kuin kahdenlaisia pipareita, omatekemiä tai Annaksen tekemiä.

Lapioi rahkavaahto kuppeihin ja ripottele päälle marjoja tai hedelmiä ja murskaa pari piparia vielä koristeeksi ja makua antamaan. Vadelma sopii tähän ihan superhyvin, mustikkakin oikein mukavasti. Tänään kokeiltiin villinä korttina verigreippiä ja sehän toimi aika kivasti.

Valmiista piparkakkurahkasta valmistettuun verrattuna tämä on aavistuksen kevyempää, ja mun suuhun myös paremman makuista.

1 kommentti:

  1. Hola Ipa! Olen samaa mieltä, että Anna S leipoo parhaat piparit. Huvitti tuo ainesosaluettelossa ollut "+4 piparia", kun mietin, missä vaiheessa ne katoavat kokkaajan suuhun. Koska tunnetustihan pipareista ei voi tehdä MITÄÄN ilman että niitä napostelee matkalla menemään :-D

    Kivan uudenlaisia makuyhdistelmiä! Vadelmaa ja piparia - pitää kokeilla!

    VastaaPoista