torstai 15. heinäkuuta 2010

Jäätee

Moi Ipa!

Lämmin sää vain jatkuu, eikä meillä tehdä enää oikeastaan lainkaan lämmintä ruokaa. Iso kulhollinen kylmää pasta- ja riisipohjaista salaattia vain, jotta ei tarvitse seistä lieden ääressä läkähtymässä. Eilisessä salaatissa oli pientä simpukkapastaa, porkkanaraastetta, maissia ja persikkaa, päälle currykastiketta, suolapähkinöitä ja tuhdisti mustapippuria. Ja kyllä maistui uinnin jälkeen!

Ongelma tällaiselle teenjuojalle on se, ettei näillä helteillä voi kuvitellakaan juovansa kuumaa, hikistyttävää teetä. Koska ilman ei voi olla, olen alkanut nauttia teeni jääteenä. ;-)


Aamulla keitetään paljon esimerkiksi hedelmäistä tai marjaista mustaa teetä. Annetaan jäähtyä ja siirretään jääkaappiin kylmenemään. Kun tee on kylmää, kaadetaan lasiin kaksi kolmasosaa teetä ja yksi kolmannes hedelmäistä/marjaista vissyä. Makeutukseksi käy erityisen hyvin 1 tl hedelmäsokeria, mutta varmasti esim. hunajakin on hyvää. Lisätään jäitä ja - jos halutaan - sopivaa yrttiä (minttu, sitruunamelissa) tai hedelmiä (sitruuna, mansikat, persikka).

Koetahan sinnitellä siellä helteessä!

4 kommenttia:

 1. ... tai tietysti voisi kokeilla sitä Nestlen makeaa sitruunateejauhetta, jota lapsena tuli mätettyä vaniljajäätelön päälle ruokalusikoittain... ;-D

  VastaaPoista
 2. Hei Mömskis!
  Anteeksi, kun vastaaminen on viivästynyt, meillä on ollut täällä _hieman_ puuhaa... :) Viikonloppuna oli muutto ja maanantaina tuli uusi perheenjäsen ja loppuaika onkin mennyt näistä toipumiseen - ja muuton jälkiselvittelyihin: meidän olohuoneessa on edelleen pino talvirenkaita.....

  Jääteen mä olen yleensä nauttinut suoraan kaupan purkista, täytyy tehdä parannus näin helteiden kunniaksi! :) Vissyn sijaan voi varmaan laittaa tavan vettäkin - mulle ei jostain syystä kuplat vedessä maistu. Meidän muuttohässäkkämenu on muodostunut lähinnä kreikkalaisesta salaatista, joten kirjoiteltavaa ei ole ollut, mutta mä luulen, että jotain saattaa löytyä, kunhan me vallataan oma keittiö jälleen itsellemme. :)

  Terveisiä muuten Haminasta, jotenkin alkoi pavlovahammasta kolottaa, kun tänne ajeltiin.....

  VastaaPoista
 3. Kuuulostaapa hyvältä!

  VastaaPoista
 4. Jos kuplat ei innosta, voihan sitä juoda pelkkää teetä. Tai laittaa hedelmämehua joukkoon, jos haluaa hedelmäistä :-P Minkähänlaista se olisi...

  Täällä on oltu lähinnä vokki/ostopitsa/ruisleipähamppari-linjalla, ja nyt kun hellettä luvataan vain lisää, sama linja jatkunee.

  PAITSI: ensimmäiset omat perunat on maisteltu, ja kunhan ne vähän vielä kasvavat, teen niistä ihanaa avokado-perunasalaattia ja laitan ohjeen tännekin!

  VastaaPoista