keskiviikko 7. heinäkuuta 2010

Lindt Creation 70 % Orange

Hiphei, ipa!

Kaakaopurkissani on edelleen aika monta levyä maistelematta, ja tänään iltapäiväteen kanssa teki pitkästä aikaa mieli suklaata ihan sellaisenaan. Kohteena on tällä kertaa appelsiinitäytesuklaa, jossa on pehmeän appelsiinitäytteen lisäksi tumma suklaa -moussea.

Pakkaus on kivan värikäs, tehokas yhdistelmä oranssia ja ruskeaa. Siksi tämä varmaan kaupasta mukaan lähtikin: pakkaus onnistuu konservatiivisuudestaan huolimatta antamaan ylellisen vaikutelman.


150 gramman levy sisältää kymmenen jättimäisen tuntuista, paksua palaa, joista osassa on valmistajan vaakunaleima kivana yksityiskohtana, osassa teksti. Suklaa on tummaksi suklaaksi aika vaaleaa ja punertavaa. Suklaan kovuutta on vaikea arvioida tässä hellesäässä, kaikki on pehmeää :-) Rakenne on kuitenkin yllättävän kiva: napakan suklaan sisällä marmeladimainen appelsiini ja selkeästi hieman vaahtomainen mousse. Tuoksu on hyvä, voimakas ja puhtaan kaakaoinen.

Ensimaku on kitkerähkö ei-kovin-makea suklaa yhdistettynä lähes karamellimaisen äitelään appelsiiniin. Appelsiinin kitkeryys on peitetty tässä sokerilla, pieni mausteisuus ei olisi pahitteeksi. Kokonaisuus on lähes leivosmainen tuon moussen takia, turhankin runsas.


Suklaassa on miellyttävän vähän makeutta, maku on paahtunut, kuivakka (lähes jauhoinen) ja aika lyhyt, mutta jälkimaku voiarominen (rasvainen) hieman ikävällä tavalla. Tuo mousse on pehmeää, mutta rasvaisen makuista, luulen että se antaa vähän tahmean jälkimaun ja -tunnelman. Suklaa voisi olla voimakkaampaa ja vivahteikkaampaa, täyte ei mielestäni yksin kanna.

Sopii hedelmäisen teen kanssa keksin tavoin nautittuna, ei välttämättä paras ensiapu puhtaaseen suklaanhimoon.
Suklaassa on voirasvaa, tämä ei siis ole maidoton suklaa.

Kokonaisarvosana: ***
(Hinta-laatusuhde voisi olla parempi.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti