maanantai 5. heinäkuuta 2010

Suklaakastike jäätelölle

Huh hellettä, ipa!

(Nämä mun tervehdykset alkaa muistuttaa näköjään muinaisten Lotta-kirjojen nimikkeitä... ;-)

Näin kuumalla ei voi kuvitellakaan paljon kokkaavansa tai leipovansa. Toisaalta eräillä meistä on mahtavat suklaavarastot, joita olisi tarkoitus pienentää (jotta voi ostaa taas uusia suklaita hyvällä omallatunnolla). Johonkin tätä ihanaa ainetta siis on tupattava.

Sain lempisukulaiseni kylään, ja keksin tehdä jäätelöiden ja mansikoiden kyytipojaksi suklaakastiketta.


Kannattaa unohtaa kaikki kaupan kastikkeet! Tästä tuli tosi hyvää superhelposti:

Sulata noin sata grammaa (tai syöjämäärän mukaan) erilaisia tummia suklaita (kannattaa sekoitella muutamaa eri laatua, jos mahdollista) vesihauteessa. Jos haluat kastikkeeseen ripauksen minttua, lisää neljä-viisi after eightiä. Lisää koko ajan sekoittaen niin paljon kermaa, että saat sopivan täyteläisen, mutta juoksevan kastikkeen. Itse käytin reilun desin alpron kevytsoijakermaa, luulisin että mikä tahansa kerma käy. Kaada kannuun ja vielä lämpimänä jäätelön päälle.

Tein lievästi minttusuklaisen version, ja se käy mielestäni aivan loistavasti kaupan vadelmasorbetin kera! Eikä toki mansikoiden ja vaniljajäätelönkään kanssa mitenkään pahaa ollut...

2 kommenttia:

  1. Me ollaan pärjätty viime aikoina hyvin Hershey's'n sooseilla, mutta me voitais testata tällasta kunhan ne loppuu.. (tällä menolla se hetki voi koittaa yllättävän pian!) vaimoni on jäätelökastikeaddikti, joten... niin.

    VastaaPoista
  2. näyttääpä niiiin hyvält. Vois ite kokeilla tota suklaakastiketta ::>

    VastaaPoista