maanantai 11. lokakuuta 2010

Vadelmainen suklaatäytekakku

Lisää kakkua, ipa!

Kun mietin, mikä olisi lempitäytekakkuni, päädyin tähän tumman suklaiseen, vadelmatäytteiseen ja rommilla kostutettuun kakkuun. Lopputulos oli superherkullinen ja aika tuhti. Tein tämänkin kakun 20-senttisessä irtopohjavuoassa, koska yleensä täytekakkuja kuluu juhlissa aina vähemmän kuin luulisi, eikä isoa kakkua kannata tehdä.


Valmistin ensin täytteen. Sekoitin kattilassa purkillisen itsetehtyä metsävadelmahilloa ja pari pussia kaupan pakastevadelmia. Lisäsin tilkan rommia ja sokeria maun mukaan niin, että seos jäi raikkaan hapokkaaksi. Keitin seosta muutaman minuutin, jotta pakastevadelmien mahdolliset virukset kuolevat. Uskoisin, että kaupan laadukas vattuhillo ja pakastemarjat toimivat myös.

Pohja:
4 suurta munaa
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
noin 1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Voitele ja jauhota vuoka. Sekoita kuivat aineet. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Siivilöi jauhoseos munavaahtoon ja sekoittele kevysti. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alaosassa noin 30-40 minuuttia. Kakku on kypsä, kun se on selvästi irronnut reunoista, mutta ei näytä tummuneen liikaa päältä. Hieman suurempikin vuoka käy, käyttämäni vuoka tuli aika täyteen - kakku ei silti noussut yli laidan.

Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta kerrokset kunnolla, kun täytät kakkua. Kostutukseen käy sokeriliemi, jossa on hieman rommia. Tämänkokoiseen kakkuun kuluu pari desiä lientä. Laita väliin runsaasti vadelmaseosta. Laita sitten irtopohjavuoan (jos olet käyttänyt sellaista) rengas takaisin kakun ympärille ja siirrä se viileään tekeytymään.

Muutaman tunnin kuluttua kakku on hieman turvonnut ja siitä on tullut kauniin suorareunainen. Irrota vuokarengas ja päällystä kakku.

Kuorrutus:
150 - 200 g tummaa suklaata
soijakermaa

Sulata suklaa ja sekoita siihen vähitellen niin paljon kermaa, että saat sopivan pehmeän, muttei liian juoksevan seoksen. Arvelisin, että kermaa meni ehkä desi. Tai jotain. Anna suklaaseoksen jäähtyä vähän ja levitä se sitten kakun päälle ja reunoille.


Kaivelin kaapista koko nonparelli- ja sokeriraevarastoni tätä kakkua varten, koska Hello Kitty -maailmassa runsaus on valttia. Itse Kitty on muovinen koriste.

Ja niin, täytin siis 35 ja juhlissani oli pinkki Kitty-teema. Tämä on tosiaan ihan aikuisen ihmisen kakku. ;-)

3 kommenttia:

  1. Möme! Tää on ehkä kaunein kakku, mitä oon nähnyt! Mitä kakkua sitten meille teetkään, niin se pitää koristella näin! Vaadimme! :) Nyt alkaa jo vähän kaduttaa, ettei me painostettu sua viimeisillä voimillasi kakkua laittamaan...

    Hei mä en ihan oikeesti kestä katsella noita kuvia, varsinkaan, kun mä tein tänään mausteista kookosmaitokeittoa, josta otetut valokuvat näyttää kaikki lähinnä läjältä yrjöä... :P Hyvää se oli silti!

    VastaaPoista
  2. *punastuu ja alkaa järjestellä hämmentyneenä nonparellivarastojaan*

    OIkeasti mulla oli paljon eri koristeluideoita suklaaperhosista aina syksyn viimeisiin orvokeihin, mutta kiire synnytti tällaisen ratkaisun. Siksi reunan ripottelu on sekä epätasainen että vajaa ;-)

    VastaaPoista
  3. Ja totta kyllä, jotkut ruoat on vähän kuvauksellisempia kuin toiset! :-D Odotan innolla yrjökeittokuvia!

    VastaaPoista