lauantai 19. helmikuuta 2011

Vadelmainen suklaavaahtokakku

Hyvää kevään odotusta, ipa!

Keväinen perhoskakku sopinee lievittämään malttamatonta kevään odotusta? Tämä on tehty samalla reseptillä kuin lokakuinen suklaavaahtokakku, mutta pienin lisäyksin.


Pohjassa on paketillinen safari suklaa -keksejä ja 50 g margariinia. Sen päälle levitin vadelmahilloa, jossa oli seassa pari liivatelehteä. Täyte on lähes sama kuin aiemmassa kakussa, paitsi suklaata on enemmän: noin 300 g sulatettua suklaata, kaksi purkillista vaahdotettavaa sunnuntaita, 6 liivatelehteä, tilkka rommia, ½ dl sokeria, ripaus suolaa. Täytteen jähmetyttyä kaadoin pinnalle sulaa tummaa suklaata, jossa oli tilkka kermaa seassa.

Lopuksi sihtasin päälle kaakaojauhetta ja koristelin suklaalla. Kiireessä koristekoukeroista tuli vähän ankeita, pitää yrittää vähän nätimpiä ensi kerralla. En myöskään ehtinyt siistiä kakun reunoja. Perhoset kiinnitin sulattamalla kuumalla teelusikalla suklaakuorrutukseen kiinnityskohdan ja asettamalla perhosen paikoilleen.

Kakussa maistui mukavasti suklaa, rommi ja vadelma. Vaikka lisäsin suklaan määrää viime kerrasta, kakku ei maistu tummalta suklaalta - tämä sopii siis myös maitosuklaan ystäville. Itse taidan edelleen pidättäytyä mutakakuissa. ;-)

3 kommenttia:

  1. Kiitos! Jälkeenpäin harmitti, etten yhtään suunnitellut noita pinnan kiehkuroita, olisin voinut tehdä vaikka jotakin kukkia. :-P

    VastaaPoista