lauantai 26. maaliskuuta 2011

Dammenberg Maya Exotic Dark 55 %

Ipa, miten olisi raikkaan smuutin kaveriksi vähän suklaata...?

Nyt vaihteeksi kehun kotimaista tummaa suklaata. Dammenbergin nappeja maistelisi muitakin makuja, yhtiöllä on nimittäin myös reilun kaupan suklaata. Plussaa tumman suklaan täydestä maidottomuudesta.

Työpöydälle (liiankin hyvin) sopiva pahvipakkaus, jossa on Etelä-Amerikan intiaaneihin liittyvä kuvitus, sisältää 90 grammaa suupalan kokoisia suklaanappeja. Suklaa on lähes tuoksutonta, ja napsakkaa, lähes kovaa. Väri on tumma ja vähän samea.

Ensimaku on kahvinen ja hapahko vailla kitkeryyttä. Maku kehittyy suussa ja siihen tulee vaniljainen ja kevyen banaaninen vivahde, joka täydentää vähitellen makeutuvaa suklaata hyvin. Kehittyy pikkuhiljaa oikein mukavaksi. Jälkimaku kaneliarominen, sokerinen, viipyilevä.

Luonteikkaampi ja voimakkaampi suklaa kuin prosentit antaisivat olettaa. Kotimaisuudesta plussaa, liiasta sokerista miinusta.
Dammenberg ostaa papunsa Norsunluurannikolta, Costa Ricasta, Venezuelasta, Perusta ja Ghanasta.

Kokonaisarvosana: ***½

2 kommenttia:

  1. Oliko tuo "maistelisi muitakin" vinkki tuliaisten pohtijoille? :)

    VastaaPoista
  2. Hmm.. ei kyllä ollut. :-D Voisin kyllä esittää jonkin suklaatoiveen tuliaisten pohtijoille. Mutta mitä ihmettä sitä on tehty linjoilla jo ennen yhdeksää sunnuntaiaamuna? Silloinhan kuuluu olla keittiössä kokkaamassa vaimolle brunssia (smuutia, munakokkelia, paahtoleipää, kahvia... ;-)

    VastaaPoista