tiistai 31. tammikuuta 2012

Ranskalaiset perunat

Heipsis ipa!

Meillä ei ole rasvakeitintä, enkä ole muutenkaan innostunut riehumaan kuuman öljyn kanssa keittiössä. Piti siis kehitellä ranskanperunaresepti, johon ei tarvita kumpaakaan. ;-)
Puikeat, kiinteät perunalajikkeet ovat tähän reseptiin käteviä - leikkasin oman maamme suurimmat Nicolat herkullisiksi ranskanperunoiksi!


Tarvitaan:
perunoita
auringonkukkaöljyä tai muuta mietoa öljyä
ranskanperunamaustetta
chilijauhetta, currya, paprikaa yms. maun mukaan

Pese perunat (tai kuori, jos haluat) ja leikkaa paksuiksi suikaleiksi. Kahdeksan milliä on aika optimaalinen halkaisija ;-)

Laita perunat kulhoon likoamaan kylmään, runsaasti suolattuun veteen 20 minuutiksi. Valuta ja kuivaa perunat huolellisesti vaikkapa puhtaaseen astiapyyhkeeseen. Sekoita kulhossa runsaaseen öljyyn mukavan paljon mausteita ja kääntele sitten perunat mausteöljyssä.

Uunia ei tarvitse välttämättä esilämmittää. Levitä perunat pellille leivinpaperille ja paista 200 asteessa 40-60 minuuttia, kunnes perunat ovat kauniin ruskeita, pinnasta rapeita ja sisältä pehmeitä.

1 kommentti:

  1. Ah, vanha kunnon tuplapostaus, menin taas lankaan ja luin vain ylemmän! Tuli muuten hirveä ranskishimo tuosta kuvasta, taidan kokeilla tätä reseptiä bataatilla joku kaunis päivä.

    VastaaPoista