tiistai 18. joulukuuta 2012

Punajuuripihvit & halloumiburger

Moi Möme,

kiva kuulla susta pitkästä aikaa! Ja tulipa iso harmitus sun puolesta After Eightien takia! ÄR! Mä just tässä viikonloppuna (vaimon suosiollisella avustuksella) vetäisin laatikollisen niitä. Enemmänkin toki menis, joten tänne vaan, jos et muuten niistä eroon pääse. :)

Meillä on ollut koko syksyn sellainen perjantairuokatraditio, että syödään joka perjantai munanasburgereita. Siis burgereita, joissa pihvin tilalla paistettu muna ja ananas. Tällä viikolla S päätti kuitenkin, että on tullut punajuurten aika ja suostutteli mut ostamaan 3kg säkin punajuuria. Ja pitihin niistä jotain sitten väsätä, joten tuli mieleen burgereiden päivitys - punajuurihalloumiburgereiksi.


Tein mielestäni pienen annoksen, mutta yllättävän monta pihviä siitäkin tuli, olisko ollut lopulta seitsemän.

1 iso punajuuri tai 2 pientä raasteena
1 keskikokoinen peruna raasteena
1 pieni punasipuli pienenä silppuna
2 kananmunaa
mustapippuria
suolaa
öljyä paistamiseen

Raasta punajuuri ja peruna karkeaksi raasteeksi. Puristele liiat nesteet pois. Silppua sipuli pieneksi ja heitä sekaan. Lisää kananmunat ja mausteet, sekoita. Puristele taas liiat nesteet pois. Punajuurta käsitellessä on muuten ihanan ylellistä löytää kaapista kertakäyttöhanskoja. :)

Muotoile massasta pihvejä ja paista keskilämmöllä esim. pikkulettupannulla, muutama minuutti / puoli.


Jos haluat lykätä punajuuripihvit burgerin väliin, sopii kaveriksi esim. pannulla paistettu halloumi. Halloumin tykkään itse leikata n. puolen sentin viipaleiksi ja ruskistaa pannulla nopeasti öljyssä. Halloumi on niin suolaista, että ensi kerralla taidan jättää pihveistä suolan pois ja lisätä perunan sijaan vaikka bataattia. Tai sitten vaan paistaa sen ananaksen vielä kaveriksi.

Halloumin tilalla kannattaa kokeilla myös mozzarellaa punajuuren kaveriksi.1 kommentti:

  1. Ruokatraditiot on kivoja! (Meillä on aika usein perjantaisin tacoja tai pitsaa..)

    Kauniita pihvejä. :-) Raastetaanko juurekset siis ihan raakana, ja ne kypsyy siinä paistettaessa?

    VastaaPoista