sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Munariisipasteijat

Heipsis ipa!

Rikkinäinen kamera - tai pikemminkin kameran puuttuminen - aiheuttaa edelleen päänvaivaa, mutta eiköhän tästäkin selvitä. :-)

Lehtitaikinasta voi keksiä paljon muutakin kivaa kuin vain luumu- tai omenatorttuja: suolaisennälkää voi tyydyttää vaikkapa äärimmäisen helppotekoisilla pasteijoilla.

Tarvitaan:
1 kg:n paketti lehtitaikinalevyjä

noin kahden hengen annos keitettyä basmati- tai jasmiiniriisiä
pussi pakastesipulia (tai yksi iso sipuli)
2 munaa
soijakastiketta
mausteita, esim. jauhelihamaustetta, mustapippuria

Sulata lehtitaikinalevyt. Kuullota sipuli vokkipannussa tai suuressa paistinpannussa ja lisää riisi. Mausta soijakastikkeella, jauhelihamausteella, mahdollisilla yrteillä ja pippureilla mielesi mukaan. Täytteessä pitää olla kunnolla makua ja suolaisuutta! Riko sekaan kaksi munaa ja sekoittele, jotta muna hyytyy ja saat mehevän täytteen. Älä paista niin kauan, että täyte kuivuu.
(Lisäämällä täytteeseen Hälsans Kökin färssiä saat "lihariisipasteijoita" ;-)

Puolita lehtitaikinalevyt ja painele tai kauli paloja ohuemmaksi. Pane taikinapalalle lusikallinen täytettä, kostuta reunat ja taita pala kolmioksi. Painele reunat kiinni haarukalla ja pistele pasteijaan reikiä. Voit voidella pasteijat kevyesti munalla ja ripotella päälle korppujauhoja. Paista lehtitaikinapakkauksen ohjeen mukaan noin 200 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes pasteijat ovat kauniin ruskeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti