tiistai 1. tammikuuta 2013

Tortillalasagne

Hyvää uutta vuotta, ipa!


Tämä vähemmän kuvauksellinen, mutta superhelppo ja nopea tortillalasagneohje on mukaelma Valion ohjeesta. Tortilloihin tulee ihana rakenne uunissa, ja ruoka valmistuu paljon nopeammin kuin tavallinen lasagne. Kannattaa kuitenkin muistaa, että tortillat eivät ime itseensä nestettä samalla tavoin kuin pasta. Kastiketta ei siis saa olla suhteessa liikaa.


Vaikka tortillalasagne on mielekästä tehdä pyöreään vuokaan, meillä ainekset jaetaan kahtia ja lasagnea valmistetaan kaksi kapeaa, samanaikaisesti uuniin mahtuvaa vuoallista. Minulle maidoton ja puolisolle juustoinen versio. ;-)

tarvitaan:
paketillinen vehnätortilloja, esim. 8 kpl
pussillinen Hälsans kökin färssiä
pussillinen pakastesipulia
2 tlk säilöttyjä kirsikkatomaatteja (Mutti, Pomodorini di collina)
salsaa maun mukaan
puoli purkillista soijakermaa (ja maidolliseen versioon maustettua ruokakermaa, esim. 3 juuston kerma)
persiljaa, suolaa, mustapippuria
(juustoraastetta)
pinnalle murskattuja grillimaustettuja nachoja tai perunalastuja

Kuullota sipulia öljyssä, lisää färs ja tomaatit. Mausta. Jos teet kaksi versiota, jaa kastike kahteen osaan ja mausta toinen osa soijakermalla ja toinen ruokakermalla. Kastikkeeseen voi lisätä myös salsaa tuomaan vähän tulisuutta. Lado uunivuokaan kerroksittain tortilloja ja kastiketta.


 Jos käytät juustoa, lisää sitä kerrosten väliin ja pinnalle.Voit ripotella pinnalle myös murskattuja nachoja. Paista 225 asteessa 15 minuuttia. Tätä ruokaa voi varioida loputtomasti, ja siihen voi lisätä esim. papuja. Helppo ja herkullinen vegaaniresepti, josta saa halutessaan herkun myös juustonystävälle!Kännykän kameralla otetut kuvat näyttävät lähinnä 70-lukuisilta, mutta tämä ruoka on herkullisempi kuin kuvissa! :-D

1 kommentti: