keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Maidoton tiramisu

Moi taas, ipa!


Joku voisi sanoa, ettei tämä ohje ole oikeaa tiramisua nähnytkään, siitä kun puuttuvat mascarponet, savoiardit ja munanvalkuaiset. Toisaalta en voi syödä aitoa tiramisua, joten en sure - tämä on kuitenkin maukas ja ennen kaikkea äärimmäisen nopeatekoinen variaatio.

tarvitaan vain:

1 pkt LU Bastogne -keksejä
vastakeitettyä espressoa tai vahvaa tavallista kahvia
1 prk Alpro Airy&Creamya
2 rkl (tai maun mukaan) konjakkia
vaniljaa
pari lusikallista tomusokeria maun mukaan
kaakaojauhetta
(tummaa suklaata rouhittuna)
vadelmia

Vatkaa soijakerma ja mausta se konjakilla, vaniljalla ja sokerilla suunmukaiseksi. Lado suorakaiteenmuotoisen vuoan tai kulhon pohjalle kerros keksejä ja kostuta ne kahvilla. Älä kastele alinta keksikerrosta liian märäksi. (Tai kuten italiassa sanovat: non completamente zuppi! ;-) Levitä päälle kerros konjakkikermaa ja mahdollisesti kerros suklaarouhetta. Levitä sen päälle toinen kerros keksejä ristikkäin, voit dipata ne kahvissa ensin tai kostuttaa jälkeenpäin. Levitä päälle loppu kerma ja sihtaa pinnalle kaakaojauhetta. Anna vetäytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli. Tarjoa vadelmien kera.

En yleensä pyri kehittämään itselleni maidottomia versioita jälkiruoista, jotka perustuvat maitoon tai juustoon, koska en koe kaipaavani sellaisia. Onnekseni minulla on kuitenkin ystäviä, jotka tekevät niin, sillä muuten jäisin monesta herkusta paitsi. Tällä jälkkärillä sain herkutella pikkujouluissa, ja ihastuin niin, että menin seuraavana päivänä ostamaan Bastogne-keksejä... Yleensä en pidä kahvista, mutta tähän se todella sopii, tosin vahva espresso peittää mielestäni muita makuja liikaa, joten suosin tavallista kahvia. Ajattelin myös kokeilla konjakin sijaan jotakin muuta sopivaa alkoholia ja vadelmien sijaan vaikkapa aprikoosia. Käyttämällä vegaanisia keksejä tästä voi tehdä myös vegaaniversion.

1 kommentti: