torstai 17. kesäkuuta 2010

Bouchard Moments Dark Orange 70 %

Rakkahin ipa,

jos voisin suklaamatkustella, tekisin pyhiinvaellusmatkan Belgiaan Gentiin, tuohon suklaan Mekkaan. Siellä näet valmistetaan Bouchardin suklaata (ja monen muunkin valmistajan herkkuja).

Olin kerran kauppakeskus Jumbon Chocomondo-kaupassa (josta joudun vielä joskus ostamaan näitä), ja ostin sieltä mm. ihania Gallerin levyjä sekä tämän kauniin pussin yksittäispakattuja suklaita. Ajattelin maistaa suklaanhimooni heti yhden namin, ja sen tehtyäni minun pitikin istua penkille ja sulkea silmät hetkeksi - niin sanomattoman hyvää tämä suklaa mielestäni oli! Parasta suklaata, mitä olen toistaiseksi maistanut.


Seuraavalla reissulla marssin pullean lompakon kanssa kauppaan tarkoituksenani hamstrata lisää tämän valmistajan herkkuja, mutta murheekseni sain kuulla, että kyseessä oli ollut yksittäinen ostoerä. Bouchardin suklaata ei saa Chocomondosta eikä mistään muustakaan suklaaliikkeestä Suomesta. Bouchardilla valiteltiin asiaa ja kerrottiin, että Ruotsissa olisi lähin jälleenmyyjä. Enkä ole löytänyt sellaista nettikauppaakaan, joka toimittaisi näitä suklaita Suomeen.

Snif. Joten varjelen viimeistä seitsemää pussinpohjalla olevaa suklaapalaa kuin Klonkku aarrettaan.
Jostakin syystä pakkauksessa - eikä valmistajan sivuilla - ei ole suklaan kaakaoprosentteja. Asia kyllä varmaan kyselemällä selviäisi, mutta maun perusteella arvioin tässä olevan noin 70 % kaakaota. Tyylikkäässä pussissa on 150 grammaa noin viiden gramman painoisia pieniä suklaapaloja, jotka on pakattu kauniin mattapintaisiin kääreisiin. Erittäin käteviä esimerkiksi käsilaukussa äkilliseen suklaanhimoon... ;-) Valmistusaineiksi mainitaan kaakaomassan, sokerin, kaakaovoin ja soijalesitiinin lisäksi luontainen appelsiiniaromi.

Suklaapalat ovat juovitettuja ja vähän tylsännäköisiä, mutta tumma, hieman oranssinsävyinen suklaa napsahtaa terävästi ja soinnukkaasti. Suklaa alkaa sulaa suussa hyvin hitaasti, mutta ajan kanssa tätä suklaata pitää nautiskellakin. Ensimaussa on appelsiininkuorta, mutta kaiken kaikkiaan appelsiinin maku on mieto ja täydentää suklaan makua, ei peitä sitä.

Ensin suklaa maistuu hyvältä perussuklaalta, mutta maku kehittyy suussa. Aavistuksen hapan suklaa on täyteläistä ja puhtaan makuista, ei juuri lainkaan kitkerää eikä kovin makeaa. Vähitellen alkaa maistua herkullisesti vanilja, mikä on yllättävää, koska valmistusaineissa ei ole vaniljaa. Syntyy lämmin makujen harmonia, jossa on myös hedelmäisiä sävyjä, punssiaromia ja pieni mukava mausteisuus kuin tuoreesta basilikasta. Appelsiini maistuu kevyesti koko ajan. (Olisi erittäin kiinnostavaa maistaa vertailun vuoksi tätä suklaata ilman appelsiiniaromia.)

Jälkimaku on kuiva, pitkä ja pehmeä kuin suukko. Tästä jää onnelliseksi.
Kokonaisarvosana: *****

j.k.
Mukavaa viikonloppua herkkujen parissa! Itse harkitsen täällä lettuja sulatetun tumman suklaan ja vaniljajäätelön kera... :-)

1 kommentti:

  1. Mä en makuun osaa oikein kommentoida näin etänä, mutta tuo pakkaus on kyllä mun mieleeni! Yksinkertaista ja kaunista, kivat värit.

    Mä söin joskus Pariisissa käydessäni creppejä (en jaksa etsiä aksenttimerkkejä) suklaakastikkeella ja banaaninpalasilla, ei kovin pahaa! Suosittelen kokeilemaan, jos banaanista yhtään pitää. :)

    VastaaPoista