sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Anthon Berg 57 % Fairtrade Chocolate Soft Dark

Heipsis taas ipa!

Blogi - mikä ihana tekosyy avata uusi suklaalevy! Tällä kertaa kyseessä on yksi mielisuklaistani, Anthon Bergin reilun kaupan tumma suklaa, jonka prosentit ovat kuitenkin aika pienet.Pakkaus vähän konservatiivinen, mutta miellyttää silti silmää. Sadan gramman levyssä on suuria kymmenen gramman paloja, joiden väri tummaksi suklaaksi vaaleahko, punaiseen taittava. Suklaa tuoksuu melko voimakkaasti, hieman marja-aromiselta (karpaloa?) ja metalliselta.

Palat napsahtavat terävästi. Rakenne on kivan pureskeltava, ja suklaa sulaa tasaisen hitaasti. Ensimaku on hieman hapan, voimakkaan hedelmäinen ja kevyt. Kitkeryyttä on taustalla, mutta suklaan makeus peittää sitä. Kaakao ei maistu kovin voimakkaasti, mutta tämä on silti maukas suklaa. Maku kehittyy pyöreän kahviaromiseksi. Jälkimaussa on kanelista terävyyttä ja metallisuutta sekä aavistus kamomillaa. Makeus jää suuhun, siitä miinusta, sekä aavistuksen rasvaisesta jälkituntumasta.

Maultaan ihanan pehmeä, mutta täyteläinen ja vivahteikas suklaa. Jollekulle tämä voi olla liiankin makea, mutta tummaksi suklaaksi maku on mukavan mieto ja silti hyvä. Jos ei ole vielä tutustunut tummiin suklaisiin, tästä olisi hyvä aloittaa. Herkuttelusuklaa.

Ja tämä on tosiaan reilua kauppaa: suklaa on valmistettu Ghanassa viljellyistä Forastero-pavuista.
Kokonaisarvosana: ****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti