sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

Suklaakiisseli

Dearest ipa,

Siellä reissun tuoksinassa tuskin on tullut televisiota katsottua, mutta eilen tuli taas Pieni suklaapuoti (Chocolat) -elokuva, jonka jaksoin näköjään katsoa jälleen. Se on ruokaelokuvista ehkä suosikkini. Pidän erityisesti siitä, miten suklaa ja hyvä ruoka esitetään sellaisina ihanina elämän nautintoina kuin ne ovat, ilman mitään turhia painolasteja. Kieltäytyminen ja itsekuri aiheuttavat liiallisessa määrin vain onnettomuutta. Elokuvan parasta antia ovat kuvat kaikenlaisten suklaaherkkujen valmistuksesta, kun ruudun (tai valkokankaan) täyttää kulhollinen sulaa suklaata. (Kun näin elokuvan ensimmäisen kerran teatterissa, söin kokonaisen Rittersport-minttusuklaalevyn kerralla! Se lienee ennätykseni.)

Mainostauolla olikin pakko päästä itsekin hämmentämään suklaakeitoksia. Mainostauon aikana valmistui juuri parahiksi tämä helppo suklaakiisseli. Määrät ovat yhteen isoon annokseen. Tuplaamalla määrät saat kiisseliä 2-3 hengelle.


1 dl soijamaitoa (tai tavallista)
2 dl vettä (tai maitoa, jos haluaa miedompaa kiisseliä)
1 rkl perunajauhoja
2 rkl sokeria
2 rkl kaakaojauhetta
(1 rkl kaakaojuomajauhetta)
ripaus vaniljaa

Sekoita kaikki ainekset kattilassa ja kiehauta koko ajan sekoittaen. Valmiiseen kiisseliin voi piilottaa yhden after eightin, tai pinnalle ripotella marianne crushia kuorettumisen estämiseksi ja makua antamaan.

2 kommenttia:

  1. ÄR. Kirjoitin kommentin ja sitten tilttas tää koko höskä, joten sen siliän tienhän se katosi. Mutta niin. Kuulostaa ihan siltä, että meidän täytyy tätä kokeilla ensi viikonloppuna. S on suuri kiisselinystävä!

    Mun lempiruokaelokuva on Kerrassaan vastustamaton, meillä oli se joskus vissiin VHS:nä.. En muista yhtään mitä siinä tapahtuu tai muutakaan, mutta mielikuva leffasta on hirvittävän maukas. Miten voi saada makumuistoja elokuvasta?

    VastaaPoista
  2. En ole koskaan nähnyt tota leffaa. Mutta kyllä elokuvista voi saada makumuistoja! :-)

    VastaaPoista