tiistai 5. helmikuuta 2013

Jussi-terveiset

Terveiset Jussi-juhlista, M!

Pääsin ensimmäistä kertaa moisiin kemuihin osallistumaan ja olihan se aika hienoa. Tyhjin vatsoin ei onneksi tarvinnut kotiin lähteä. En kestä, että tajusin ottaa kuvia vasta jälkiruoasta, mutta ei vaan tullut mieleen. Ja nekin kuvat on vähän tärähtäneitä. Liian jännää, prkl! :)

Alkupalaksi söimme rucola-limemarinoituja jättiravunpyrstöjä, seesamgrillattua artisokkaa, savumozzarellaa ja mallasleipätoastia, lisäksi annokseen kuului juustokeksi, muistaakseni mustaleima emmentalista. Kokki kävi illan aluksi kertomassa menusta, mutta se oli niin pitkä ja vaiherikas selostus, että puolet unohtui matkalla. Maistui hyvin joka tapauksessa, vaikka jättiravunpyrstöt vaihdoinkin S:n kasvisvaihtoehtoon. Alkupalan kanssa oli tarjolla myös lämmintä tomaatti-paprika-chili-kastiketta, joka oli tosi hyvää.

Pääruokana oli ilmakuivattuun kinkkuun kääräistyä ankkaa, palsternakka porkkanapaistosta ja tummaa appelsiinikastiketta. Ankka ja varsinkin kastike oli hyvää, joskin melko suolainen kokonaisuus, kun oli tuota ilmakuivattua kinkkuakin siinä. Pidin erityisesti tuosta kasvispaistoksesta, joka puolestaan oli makeahko ja tasapainotti kivasti kokonaisuuden.

Sitten se jälkiruoka. Tässä vaiheessa ilmeisesti oli jo niin hyvin ruokittu, että aivoihin mahtui muutakin, kuin "syö, syö, syö" - ja muistin sen kameran kaivaa laukusta. Leipäjuustopannacotta ja kardemummavaahtokarkkia. Leipäjuustopannacotta tarjoiltiin ovelassa paketissa - metallisessa "filmikelakotelossa", joka näytti avattuna tältä: 
Pannacotta ja leipäjuustonpalat siis alla ja kannen sisäpuolella tyrnimarjahyytelöä. En ole erityisesti leipäjuuston ystävä, mutta oudolla tavalla tää oli tosi hyvää. Lisukkeena oli tällainen:
Päällä vaahtokarkkia, alla jonkinlainen kardemummainen kakku ja pohjana suklaata. En oikein muista miltä tää maistui, kun oli kiire maistamaan tuota sinistä kuutiota, joka sitten paljastui vaahtokarkiksi.

Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi, mutta kyllähän ne kaksi Jussia vielä paremmalta maistui. ;) Kovasikajuttu!


1 kommentti:

  1. Onnea Jusseista! Innolla olen seurannut menestystäsi. :-) Kiinnostavia herkkuja sait myös - oliko vaahtokarkin sinisyys jotain isänmaallista sineä, vai mistä moinen väri? ;-)

    VastaaPoista