perjantai 8. helmikuuta 2013

Quorn-tortillat

Heips, ipa!


Suomestakin saa vihdoin Quornia, joka on sieniproteiinista kehitetty aika näppärä tuote ja hyvä proteiinivaihtoehto ruokavalioon. Osassa tuotteista on maitoa, mutta osa on ovovegetaarisia ja minulle sopivia.

Quorn on maultaan mietoa (lue: mautonta) ja rakenteeltaan kiinteää. Se kannattaakin lisätä esim. kastikkeen joukkoon, jotta se imee itseensä makua. Parhaiten Quornin umami-maun saa kuitenkin esiin mielestäni niin, että paistaa esim. Quorn-kuutioita öljyssä ja lisää joukkoon tilkan valkoviiniä ja runsaasti soijakastiketta. Lopputulos on mahtava, ja sopii aivan erityisen hyvin yhteen sienten kanssa esim. pastakastikkeessa, kuten arvata saattaa.


Quorn-kuutiot ovat mielestäni koostumukseltaan käteviä sellaisiin ruokiin, joihin ihmiset yleensä laittavat broilerisuikaleita. Siten syntyi tämä äärimmäisen helppo tortillantäytekin.

Tarvitaan:
1 pss Quorn-kuutioita (mielellään hieman sulatettuina)
öljyä
tilkka valkoviiniä
soijakastiketta
1 kookas prk (350 g) keskivahvaa tomaattista salsaa, esim. chunky salsaa
pakastemaissia

lisäksi:
tortilloja
chilipapuja
avokadoja guacamolea varten
salaattia, paprikaa ja muita vihanneksia maun mukaan
ananasta, persikkaa tai muita hedelmiä maun mukaan
salsoja ja muita kastikkeita maun mukaan

Paistele Quorn-kuutioita hetki öljyssä kattilassa ja lisää tilkka valkoviiniä. Lisää hetken päästä reilu loraus soijakastiketta ja paistele hetken aikaa. Lisää purkillinen salsaa ja halutessasi hieman vettä niin, että kuutiot peittyvät. Anna kiehua 15-20 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää lopuksi pakastemaissia haluamasi määrä.

Lämmitä tortillat ja täytä ne Quorn-salsalla, vihanneksilla ja haluamillasi muilla täytteillä. Juustosta pitävä puolisoni jättää hedelmät pois ja lisää sen sijaan juustoraastetta ja turkkilaista jugurttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti