maanantai 11. huhtikuuta 2011

Tee-se-itse: Lakritsi-MäkFlari

Moi M!

Mäkkärissä tulee näinä päivinä käytyä hyvin harvoin. Joskus kuitenkin piipahdamme nauttimaan tätä ihanaista herkkua, jonka valmistuskaaviot on pidetty salassa meiltä kuolevaisilta - tähän saakka.

Tarvitset:
0,5l vaniljakermajäätelöä
Meiran lakritsihippuja
(loraus maitoa)


(Esimerkkikuvassa lakritsahippupurkki on syystä tai toisesta tyhjä...)

MäkFlarin valmistukseen on kaksi tapaa - toinen kärsivällisemmille, toinen meille. Kärsivällisemmät voivat odottaa vaniljajäätelön pehmentymistä ja muussata jäätelönsä tavalliseen tapaan lusikalla vispaten. Me kiireisemmät otamme avuksi sähkövispilän. Vispaa siis jäätelö ja lorauta sekaan maitoa tarpeen mukaan. Liikaa ei kannata laittaa. Sitten roima ripaus hippuja ja uusi sekoitus. Annostele yhteen tai useampaan kippoon (kahdelle riittää hyvin, ehkä kolmelle meitä vähemmän ahneellekin) ja ripottele hippusia vielä päälle. Nauti heti.

2 kommenttia:

  1. Ihanaa, että säkin olet jäätelönmuussaaja! Juuri maidon/soijamaidon lisääminen pehmeään jäätelöön tekee sen ihanan pehmis-efektin. Itse mätän yleensä runsain mitoin kaakaojauhetta... :-D

    Nuo hiput ovat monikäyttöisiä. Itse tein viimeksi Black swan -elokuvan palanpainikkeeksi marenkeja, joissa sekoitin salmiakkihippuja suoraan valkuaisvaahtoon. Meinasivat tukkia pursottimen, mutta lopputuloksena oli kauniin marmoroituja ja todella hyviä marenkeja! Elokuvan hengen mukaisesti kevyttä ja vahvaa.

    VastaaPoista