tiistai 26. huhtikuuta 2011

Anthon Berg Mint & Cacao Crisp Dark 57 %

Vielä minttua, ipa!

Tämä ghanalaisista Forastero-pavuista tehty mieto reilun kaupan minttusuklaa sisältää kaakaopapurouhetta. Pakkaus erottuu värikkyydellään.


Vaaleahkon oranssinsävyiset, suuret palat tuoksuvat mukavasti mintulta, muilta yrteiltä ja kaakaolta. Napakasti napsahtava suklaa sulaa hitaasti suuhun.

Ensimaku on pelkkää piparminttua lähes neilikkamaisella voimalla, suklaa ehtii mukaan vasta myöhemmin, jos ollenkaan. Minttu voimistuu, mutta on miellyttävän yrttinen, laventelinen ja kukkaisa, ei kurkkupastillimainen. Ei liikaa makeutta.

Tämä on ns. helppo suklaa, mutta siinä se onkin - suklaa ei maistu. Toisin sanoen suklaa on liian mietoa ja vailla kitkeryyttä näin voimakkaan piparminttuöljytujauksen kanssa. Rakenne on miellyttävä, ei rasvainen, sopiva määrä miellyttävän karvasta, kuivakkaa papurouhetta, joka antaa kivan tasapainoisen jälkimaun mintun vastapainoksi. Silti kitalakeen jää mintun selkeä viilentävä aromi, kuin ei olisi suklaata syönytkään. Toisaalta se voi olla mukavakin tunne, itse kuitenkin kaipaan suklaan jälkiaromeja.

vain 2½ tähteä, suklaan liiasta mietoudesta. Kyllä tätä silti mielellään mintunystävä mättää. :-) Ja reilu kauppa on aina plussaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti