lauantai 16. huhtikuuta 2011

After Eight 48 % ja After Eight Extra Dark 85 %

Klassikon aika, ipa!

Tämähän on yksi meidän molempien lempisuklaista: sitä saa kaikkialta, rasia tuoksuu hekumalliselta avattaessa, ja suklaa maistuu aina ja pelastaa minkä tahansa herkkuhimon. On siis korkea aika jaella tähtiä - jotka tosin voivat olla hieman puolueellisia. Olen nimittäin rakastunut tähän herkkuun jo lapsena, jolloin kävimme jouluisin veljen kanssa salaa napsimassa brittisukulaisten tuliaissuklaat rasiasta ja jätimme vain paperit jäljelle.


Harmittaa, etten älynnyt ostaa varastoon muutamaa rasiallista tuota erikoistummaa painosta, se on nimittäin selvästi jalostuneempi versio näistä kahdesta. Palat ovat pienempiä ja paksumpia kuin tavallisissa kello kahdeksan suklaissa, ja niissä on erittäin kiva koostumus. Suklaan hyvin tumma väri on mielestäni erittäin kaunis. Maultaan suklaa on kuivakkaa, ei kovin makeaa. Kaakaopapu maistuu selvästi, ja suklaassa on paahteisia aromeja. Suklaa sulaa hitaasti ja vapauttaa sokerinmakuisen mutta raikkaan, tahmean minttutäytteen. Jälkimaussa aavistus metallia ja rommiaromeja. Kokonaisuus on erittäin miellyttävä, tämä on hyvä liitto!

Kokonaisarvosana: ****½

Perinteisten After eightien suklaa on tummaksi suklaaksi aika pieniprosenttista. Sen huomaa oranssinsävyn lisäksi näiden kahden vertailussa myös mausta: se on rasvaisempaa, makeampaa ja miedompaa ja toimii lähinnä minttutäytteen täydentäjänä nousematta kunnolla esiin. Kokonaisuus on makea ja täyteläinen. Mintun terävyys jättää ihanan jälkimaun.

Kokonaisarvosana: ****

2 kommenttia:

  1. Hitsi kun en ottanut kuvaa, me ostettiin pari viikkoa sitten Behnford'silta After Eight suklaanappeja. Siis pötkö sellaisia lähes kuution mallisia minttusuklaita AE-logolla.

    Kokemus oli jännä, koska periaatteessa maut olivat samat kuin tässä perinteikkäässä versiossa, mutta formaatti teki mausta ihan erilaisen. Jotenkin tavanomaisen. After Eightien ihanuus saattaa siis piillä juurikin rapsahtavan lohkeavasssa ohuudessa.

    VastaaPoista
  2. On kivaa, kun aina välillä saa noita erilaisia versioita after eighteistä maisteltavaksi. Joskus ne ovat myös hieman erimakuisia ja -koostumuksisia ainakin täytteen osalta. Pidin paljon niistä pastilleista, joita sai yhdessä vaiheessa, ja lehdenmuotoisia suklaita ja tikkuja olen maistanut myös. Suklaanapit kuulosta hauskoilta!

    VastaaPoista