sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Pirkka Dark Mint 48 % ja Ritter Sport Peppermint 50 %

Taas tuplasti minttua, ipa!Minttutäytelevyistä suosikkini oli pitkään Ritter sportin piparminttulevy. Kun näin ensimmäistä kertaa Pieni suklaapuoti -elokuvan, söin kokonaisen levyn tätä suklaata. Se lienee suklaansyönnin ennätykseni näin aikuisiällä. :-) Levyn neliömäinen muoto viehättää, ja palatkin ovat pieniä paksuja neliöitä. Sadan gramman levyssä on 16 palaa.

Suklaassa on voimakas, kahvinen tuoksu. Suklaa sulaa hitaasti ja vapauttaa kiinteänpehmeän täytteen. Suklaa ei ole kovin makeaa, ja siinä on yrttinen, kuivahko maku. Kokonaisuus on raikas, jopa vähän pistävän minttuisa. Jälkituntuma tahmeahko, kurkkupastillimainen.

Tässä saksalaisvalmisteissa suklaassa on käytetty Papua-Uuden-Guinean ja Madagaskarin kaakaopapuja. Täytteessä on aitoa piparminttuöljyä, mutta suklaassa on jostakin syystä seassa kasvirasvaa.

Kokonaisarvosana: ***

Pirkka Dark Mint 45 %

Sitten eräänä päivänä minttusuklaahyllyssä oli iloinen uutuus, jota olet ehkä kokeillutkin? Levyn ulkoasu on tylsähkö, niin kuin kaupan omalta merkiltä voi olettaa. Levyssä on kymmenen paksua 15 gramman palaa, joissa on sisällä pehmeä minttutäyte. Oiva korvaaja Ritter sportille, jota ei tunnu saavan täältäpäin mistään, ja maitoa sisältävälle Pandan minttutäytesuklaalle.

Suklaa on keskitummaa, kauniin violetinsävyistä. Tuoksu on mieto, papumainen. Hitaasti sulavassa suklaassa on ensituntumalta kanelia. Suklaan maku on puhdas ja raikas, ei kovin makea. Pehmeän juokseva minttutäyte sen sijaan on makeaa, siinä on minua miellyttävä puhtaan sokerinen maku. Kokonaisuus on makea mutta tasapainoinen. Tämä on edullinen ja kätevä suklaa erilaisiin leivonnaisiin ja after eightien loppuessa syömäsuklaaksikin. ;-)
Kokonaisarvosana: ***½

2 kommenttia:

  1. Tuo pirkka menee kyllä ainakin maisteluun, ah, minttua!

    Mutta..... 100g levy on sun ennätys?! Möme! Siis säälittävää! :D Ei se laatu, vaan se määrä! ;)

    VastaaPoista