keskiviikko 7. huhtikuuta 2010

Hunajasipsien kaipuu

Dear Möme,

Me tehtiin äsken tollasia ihania täytettyjä paprikoita, joihin mä lykkäsin mm. hunajaa ja suolapähkinöitä. Makuyhdistelmä oli oikein oiva ja aloinkin heti kaivata hunajan makuisia sipsejä. Miksei kukaan ole ymmärtänyt tehdä sellaisia!? Hunajapaahdettuja suolapähkinöitä mä olen joskus ostanut ja ne on ihan taivaallisia, mutta ymmärrän niiden epäterveellisyyden, joten pidättäydyn ostamasta niitä kovin usein.

Yritin sitten hunajan- ja suolantuskissani googlata jonkinlaista reseptiä ja löysinkin kiintoisan linkin: linkki. Reseptin nimi oli lupaava, Honey Snack Mix Recipe, mutta tyrmistykseni oli suuri, kun reseptin sisältö oli lähinnä tämä: osta neljää erilaista hunajamuroa ja kaada ne samaan kippoon ja jaa sitten pienempiin kippoihin. Siis WTF!? Miksi edes vaivautua kirjoittamaan reseptiä, jos se on noin surkea?! Käsittämätöntä!

Vaimo puisteli päätään vieressä, kun pauhasin tästä reseptiasiasta ja ihmetteli kuinka voin ottaa useimmat asiat niin rauhallisesti (vaikka kun hän hajottaa tavaroita tai häseltää loputtomasti) ja sitten riehaantua lähes uskonnollista hurmosta muistuttavaan tilaan, kun kyse on ruoasta tai ruoanlaitosta. :D Kuulostaako tutulta vai olenko kiihkomielialoineni yksin?

Entä löytyykö ehdotuksia hunajasipsien aikaansaamiseksi? :)

3 kommenttia:

 1. Ehkäpä minustakin pieni ruokakiihkoilija löytyy... ;-)

  Toi hyödytön resepti oli kyllä älykääpiöille. Mitenköhän se hunaja on niissä pähkinöissä toteutettu, aromina vai onko niissä ihan aitoa hunajaa? Mietin hunajasipsejä: jos hunajan lisäisi perunaviipaleisiin ennen paistoa, palaisivatko hunajan sokerit ennen kuin sipsi olisi paistunut, ja jos hunajan lisäisi paiston jälkeen, pehmenisivätkö sipsit?

  Yksi vinkki kyllä olisi: vaimoni toi ruotsintuliaisina sellaisen ruokalajin kuin 'chipslåda'. Siinä laitetaan voideltuun vuokaan perunalastuja (ihan tavan taffeli käy), kermaa ja halutessa esim. tonnikalaa, maissia ja pinnalle juustoa. Paistetaan uunissa keskilämmöllä niin, että pinta ruskistuu. Ollaan kerran kokeiltu tästä kasvisversiota, ja niin hullulta kuin koko ruokalaji tuntuukin, se oli todella hyvää.
  Ajatusketjuni on tämä: voisiko tällaisesta ruoasta tehdä hunajaversion? Perunalastuja, hunajaa ja kermaa? Lastuthan pehmenevät tässä ruoassa, mutta maku voisi olla kiintoisa makean ja suolaisen yhdistelmä. Vai onko ihan hullua? :-D

  VastaaPoista
 2. Vitsit, meidän pitää kyllä testata joskus tota Chipslådaa... Ehkä ensin tolleen normaalisi, paitsi tietty ilman tonnikalaa, koska mä en voi sietää sitä. Muistatko mitä kasviksia heititte sekaan? Kermahunajasipsit kuulostaa kyllä ihan hullulta, mutta yleensä hullut asiat maistuu melko mahtavilta. :D

  Mä muistelin just, että oon joskus tehnyt niin, että dippailin perus perunalastuja kuumaan kinuskikastikkeeseen.. Se oli kyllä ihan taivaallista, vaikkei kukaan mua uskokaan!

  VastaaPoista
 3. Uskon kyllä. Parhaat hunajasipsitkin varmaan syntyisi niin, että dippaisi perunalastuja kuumaan hunajaan :-D
  Suola ja sokeri yhdessä on hyviä! Monet suolaiset ruoatkin paranee, kun heittää pikku ripauksen sokeria sekaan, ja suola tasapainottaa esim. monien leivonnaisten makua kivasti.

  Ei heitetty tohon chipslådaan muuta kuin pakastemaissia, koska se ei vaadi kypsennystä. Paistettiin vuokaa parissasadassa asteessa aika lyhyt aika, siinä ajassa ei mikään vihannes olisi kypsynyt. Ei myöskään haluttu käyttää mitään voimakkaita makuja, koska haluttiin perunalastujen maku kunnolla esiin. Ei siis laitettu tonnikalaa mekään, koska mä inhoan (purkki)tonnoa.

  VastaaPoista