lauantai 10. huhtikuuta 2010

Roopen tuliset juustonapit

Heippa Mömsseli,

Mä tiedän, ettei tämänkertainen resepti sellaisenaan ehkä miellytä sua, se kun on varsin juustopainotteinen.. Laitan sen kuitenkin, koska nää oli todella hyviä. :)

Mun on muuten pitänyt noista juustoista kertoa, että me ollaan tässä(kin..) suhteessa melko samanlaisia. Mä olen opetellut syömään juustoja pikkuhiljaa, aiemmin maistui ainoastaan oltermanni, nykyisin fanitan fetaa ja syön sujuvasti chevreä, mutta sen erikoisemmat juustot saa harvoin suosiotani. Sinihomejuustoa en ole ikinä tainnut edes maistaa (paitsi pizzan päällä silmät kiinni pimeässä huoneessa), valkohometta saatan silloin tällöin pienen nokareen kokeilla.

Mä kerroinkin jo aiemmin meidän nyyttärihenkisestä pääsiäisateriasta, nämä on samaisilta kesteiltä, ystäväni Outin kihlatun Roopen meille loihtimat hiton hyvät alkupalat! Nimesin ne kuvaavasti Roopen tulisiksi juustonapeiksi.


Napit kootaan pienten ruisnappien (esim. Väinämöisen palttoonapit) päälle. Ensin viipale juustoa, tarjolla oli sinihometta, valkohometta ja chevreä, joista maistoin vain kahta jälkimmäistä... Sen päälle mango-chili-salaatinkastiketta (me haettiin oma pullo eilen kaupasta!) tabascolla höystettynä, päälle vielä pala hunajamelonia ja koristeeksi sitruunamelissan lehti. Osassa noista kuvan napeista on vielä pippuria, merkiksi sinihomejuustovaarasta. :D

Nää oli oikein sopivia alkupaloiksi, ja miksei pieneen iltanaposteluunkin. Maut sopivat hyvin yhteen ja jäljelle jäi mukava pieni polttelu huuliin - ei kuitenkaan liian tulisena. Mä en noin yleensä lämpene meloneista muille kuin vesimelonille, enkä siitä mangosta niin perusta, joten yllätin itseni pitämällä näistä ihan todella paljon! Noi napithan on itsessään melko kovia, mutta olivat ehtineet tarjoiluun mennessä pehmentyä juuri sopivaksi, jottei kukaan katkonut hampaitaan.

2 kommenttia:

  1. Nämä oli kyllä hemmetin hyviä! Perusraaka-aineet tosin ovat kaikki minun makuuni jo valmiiksi, mutta itselleni ei olisi tullut mieleenkään yhdistää juuri näitä juttuja. Luulisin, että lähes mikä tahansa juusto sopii homejuustojen ja chevren tilalle, mutta kokonaan juustotonta vaihtoehtoa täytyy jäädä vielä miettimään.

    Meidän perheessä on nyt selvästi ihan uudenlainen ote ruoanlaittoon, mistähän johtuisi ;-)

    VastaaPoista
  2. Tietty juustoreseptit kuuluu blogiin myös! Vaikka juusto onkin pahaa... ;-) Mullakin on tota mango-chilikastiketta, mutta en oikein vielä osaa yhdistellä sen yltiöhedelmäistä makua eri aineksiin.

    VastaaPoista