lauantai 24. huhtikuuta 2010

Lindt Excellence 70 % Dark

Hei Ipa!

Tästä se suklaanmaistelu alkaa. Olen siis maistellut paljon tummia suklaita, mutten ole koskaan kirjoittanut mitään muistiin. Mitä enemmän tavallisista ruokakaupoistakin alkaa saada laadukkaita tummia suklaita, sitä vaikeampaa on muistaa, mitä mieltä on kustakin herkusta ollut. Tänne kaakaopurkkiin on hyvä säilöä maistelumuistiinpanot. :-)

Tummista suklaista olen pitänyt aina, varsinkin minttutäytteisinä, ja aikuisiällä maidottomuus on tietysti ohjannut kokeilemaan aina uusia tummia suklaita sitä mukaa, kun niitä on vastaan tullut. Parhaiten minulle maistuu noin 60-prosenttinen suklaa, mutta voimakkaampiakin pitää kokeilla välillä.


Tämä sveitsiläinen Lindtin Excellence 70 % Dark -suklaa (1 pala = 10 grammaa) oli kauniin pelkistetyssä pakkauksessa, palat ovat suuria ja ohuita. Väri on hyvin tumma, ja tuoksu melko kuivakka. Napsahtaa kauniisti taitettaessa.

Maku on voimakas, raskaskin, muttei tunkkainen. Melko happamassa maussa on mielestäni lakritsaa ja vähän savua, mutta myös jotain kukkaisuutta taustalla. Ehkä aika paljon mallasta myös, mikä ei säväytä. Jälkimaku on pitkähkö, kevyt ja kuiva, ei lainkaan imelä.

Omaan makuuni tämä ei ihan ollut. Liian hapan, ja miellyttävä kuivakkuus on vähän ristiriidassa vierastamani täyteläisen maun kanssa, varsinkin kun suuhun jää lopuksi lähes metallinen maku. En siis syönyt tätä sellaisenaan herkutellen, vaan tein siitä kohokkaita - siihen se soveltui erinomaisesti!

2 kommenttia:

 1. Heippa :)

  Lukaisin kyllä eilen jo tän, mutta olin sitten niin *krhm* kiireinen, etten ehtinyt samoin tein vastailla. :)

  Mulle alkaa kanssa toi 70% olla sellainen raja, joskus maistoin 100% suklaata ja se oli ihan hirveän kitkerää ja kuivaa. Maku jäi suuhun kummittelemaan vaikka kuinka pitkäksi aikaa..

  On hyvä, jos omaan suuhun sopimattomat "herkut" saa kierrätettyä! En vaan ole vielä keksinyt mitä leivonnaisia niistä iänikuisista vihreistä kuulista voisi tehdä...

  VastaaPoista
 2. Hmm... vihreä kuula -kohokkaita...? ;-)

  VastaaPoista