maanantai 5. huhtikuuta 2010

Salmiakkimarengit

Hei Möme,

Mahtavaa, että uskallat lähteä kokeilemaan mun kanssa tällaista uudenlaista kirjeenvaihtoa, vaikkei vielä oikein tunnetakaan. Tutustuahan tässä on tarkoituskin! :)

Kuten tiedät, me muutettiin perjantaina tänne Helsinkiin putkiremonttia pakoon. Tavarat on jo suunnilleen löytäneet paikkansa, mutta paras ja ainoa tapa saada uusi asunto tuntumaan kodilta on leipominen. :) Tilaa on puolet vähemmän kuin Espoon kodin keittiössä (muistat varmaan, että sekin on pieni!), mutta ruoanlaitto on todistetusti mahdollista.

Koska tutustuimme alun perin Pavlovan äärellä, ajattelin, että ainoa oikea tapa aloittaa tämä reseptikirjeenvaihto on jakaa eilisen lime-valkosuklaa-pashan oheistuotteena syntyneiden Salmiakkimarenkien ohje.

2 valkuaista
n.300g sokeria
turkinpippurirouhetta

Tällä ohjeella tulee noin pellillinen pieniä marenkeja. Huoneenlämpöiset valkuaiset vaahdotetaan ja sokeri lisätään vähitellen joukkoon, koko ajan vatkaten. Itsehän lykkäsin tomusokeria, koska se sattui ensimmäisenä käteen, enkä tietenkään vatkannut, joten hyvin alkanut vaahto laski kuin lehmän häntä. Melkein jo luovuin marenkihaaveista, kunnes keksin lisätä tavan sokeria. Ilmeisesti sen rouheampi rakenne sai kun saikin vaahdon vielä nousemaan! :)

Meidän pavlovaillallisesta jääneet turkinpippurit lojuivat pöydällä, joten murskasin niitä mukaan melko ex-tempore... Ripottelin siis turkkarimurua valmiiden marenkien päälle ja hyvin toimii! Uuni oli mulla jossain 130 asteen tienoolla ja marengit viihtyivät siellä tunnin verran. Vähän jäi pehmeiksi sisältä, mutta maku on tarkastettu erittäin hyväksi.

Lime-valkosuklaa-pasha itsessään on vielä jääkaapissa valumassa, saat reseptin ja kommentit myöhemmin, kun arvovaltainen raati (meidän äiti) on päässyt sitä maistamaan. :)

4 kommenttia:

 1. Onnea uuteen blogiin! Lähetän tupaantuliaisina virtuaalista leipää ja suolaa - tai ehkä teidän tapauksessa sopisi paremmin jauho ja sokeri :)

  VastaaPoista
 2. Onnea uuteen blogiin! Lähetän tupaantuliaisiksi virtuaalista leipää ja suolaa - tai ehkä tässä tapauksessa paremmin sopisi jauho ja sokeri :)

  VastaaPoista
 3. Add-pupu: Sokeri on elämän suola, joten se sopii erinomaisesti! :-)

  Ipa, kauniita marenkeja. Luulen, että sokerin laatua merkittävämpi tekijä valkuaisvaahdossa on se vatkaaminen, ja sokerin lisääminen vähitellen - ettei kerralla pöläytä joukkoon koko satsia.
  Odotan pashareseptiä kiinnostuneena!

  VastaaPoista
 4. Pupu, kiitos kiitos! :) Kaikki tulee tarpeeseen! :)

  Möme, Mä luulen kanssa joo, urpona vaan tömäytin sokerit sekaan sen kummempia vatkailematta. Itku meinas päästä (vaimolta), mutta oikein kelvollisia marenkeja niistä sitten tuli. :) Noi salmiakkiset on hauskan tuntusia suussa, pureskeltuna sellasia kivan täkmeitä, turkinpippurien tulisuus ei oo yhtä voimakas, kun toi makeus vähän taittaa sitä.

  VastaaPoista