torstai 8. huhtikuuta 2010

Pikatacot

Ipa dear,

tätä hätäpikaruokaa on syöty monta kertaa, kun tullaan kotiin hirveässä nälässä, ruokakaapit ovat hälyttävän tyhjät, luovuus on nollissa eikä huvita tehdä mitään. Tällaiset pikatacot syntyvät siinä ajassa, kun uuni kuumenee, ja yleensä niiden valmistus onnistuu silloinkin, kun nälkäkuolema värjyy jo kynnyksellä ja vain toinen perheenjäsen on toimintakykyinen (toinen seisoo epätoivon vallassa keskellä keittiötä eikä tiedä, mitä tehdä ;-)


Muuntelumahdollisuudet ovat rajattomat, mutta pääainekset ovat:

tacoveneitä
chilipapuja (ehdottomasti Casa Fiestan meksikolaisia papuja, ne ovat parhaita chilipapuja)
pakastemaissia
ananasta
juustonsyöjille juustoa

Laita ensin uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Täytä veneet pavuilla, maissilla ja ananaspaloilla. Lisäksi joukkoon sopii paprika, Hälsans Kökin Vegetarisk Färs-soijarouhe ja kirsikkatomaatit. Pinnalle voi ripotella juustoraastetta ja chilimausteseosta. Paista uunin keskitasolla 5 minuuttia. Voit lisätä veneisiin paiston jälkeen vielä salaattia, ananassalsaa tai guacamolea. Kannattaa kokeilla muitakin kastikkeita - jos tacoissa on ananasta ja persikkaa, Rainbow makea curry -salaattikastike sopii joukkoon tosi hyvin!


Nämä pelastivat tänäänkin meidän hengen. :-) Kun pitää kaapissa aina tacoja ja papupurkkia varalla, muut ainekset voi soveltaa tilanteen mukaan. Koska en pidä juustosta, nämä maistuvat mielestäni ilman juustoa ihanilta, varsinkin tulisen hedelmäisinä ja eri kastikkeilla höystettyinä. Me syödään näitä pääruokana, mutta alkupaloiksikin ne varmaan käyvät.

6 kommenttia:

 1. Mun mielestä taas juusto on tässä EHDOTTOMAN olennainen aines. Vähimmäisvaatimuksina siis tacokuoret, Casa Fiestan papukastike, reilusti mozzarellaraastetta ja uuni. Kaikkia muita ilman vielä tulee toimeen, kunhan nämä on saatavilla :P

  VastaaPoista
 2. Olen ADD-Pupun kanssa samaa mieltä: kyllä juusto on se, mikä tekee ruoasta syömisen arvoista :)

  Mutta aistin joihinkin tiettyihin rooleihin viittaamisen käryä lauseessa "...vain toinen perheenjäsen on toimintakykyinen (toinen seisoo epätoivon vallassa keskellä keittiötä eikä tiedä, mitä tehdä ;-)"

  Näitä tehdään aivan varmasti meilläkin joku kerta. Ehkä tänään olisi hyvä päivä?

  VastaaPoista
 3. Mä luulen, että tänään olisi vallan oiva päivä! Meillä on puhuttu texmexpavuista kohta viikko, joten tää tuli kuin tilauksesta!

  Suvi, ihan varmasti tulkitsit omiasi, en usko, että kukaan tässä viittasi minkäänlaisiin toimintakykyeroihin eri henkilöiden kesken.... (ps. hieno profiilikuva. <3)

  VastaaPoista
 4. Me muuten tehtiin näitä eilen! Erittäin oiva pikaruoka kauppareissun uuvuttamille vaimoille.. :) Meidän makuun toi papusoosi itsessään ei ollut vielä tarpeeksi tulista, joten terästimme veneitä lisäsalsalla. Kaapissa sattui olemaan myös fetaa, jota laitoimme toiselle lautaselliselle kokeeksi mukaan - toimii! :)

  Mä olen muuten suuri ananaksen ystävä, toi tosi kivasti makeutta tuohon tulisuuden keskelle. Täytyy kokeilla sitä ananassalsaakin joskus. :) Nää tulee kyllä jäämään meidän suosikkiruokalistalle.

  VastaaPoista
 5. Ananassalsa on toosi hyvää, suosittelen. Sitä tulisempi on se en-muista-minkä-niminen-ehkä-eksoottiset-hedelmät-salsa, jossa on mm. mangoa. Jos haluaa superhedelmäistä, persikkakuutiot käy myös.

  VastaaPoista
 6. Ihan mahtava blogi tämä..kiva.

  VastaaPoista