maanantai 11. lokakuuta 2010

Suklaavaahtokakku

Kiitos käynnistä, ipa!

Nyt vihdoin aloitan nämä lupaamani synttäriherkkupostaukset. Tein siis juhlien alla muutamia koekakkuja ja hioin reseptejä. Koska väkeä tuli hieman odotettua vähemmän, tämä kakku jäi lopulta pois listalta. Hyvää se kuitenkin oli, etenkin maitosuklaafanien mielestä - itselleni maku ei ollut tarpeeksi voimakkaan suklainen.


Resepti on muunnelma tästä Kinuskikissan reseptistä. Neljällä liivatteella koostumus jäi liian pehmeäksi, kakku alkoi nopeasti huoneenlämmössä pehmentyä liikaa. Jos tämän haluaa tehdä vegaanisena, täytyy laittaa vielä paljon enemmän suklaata. Luultavasti tuo 350 g olisi ollut parempi (vähimmäis)määrä, itse vähän nuukailin. Toinen vaihtoehto on tehdä kakku suurempaan vuokaan, jolloin siitä ei tule niin korkea ja helposti hajoava.



Kuva on hieman vääristynyt perspektiiviltään, mutta tässä näkyy kakun rakenne. Pohja koostuu suklaakekseistä ja margariinista, täytteenä on suklaa-kermavaahtoa ja päällä minttusuklainen kerros ja mariannerouhetta. Kakku on tehty halkaisijaltaan 20 sentin irtopohjavuokaan.

Tarvitaan siis:
noin 175 g domino mint- ja safari suklaa cookies -keksejä
noin 50-75 g margariinia

täyte:
2 prk Sunnuntai-kauravispiä (jäähdytä vartin verran pakastimessa)
noin 250 - 300 g tummaa suklaata
muutama liivatelehti (esim. 4-6) liotettuna ja sekoitettuna kuumaan minttuteehen/vihreään teehen/soijamaitoon
mahdollisesti tilkka minttulikööriä
sokeria maun mukaan (laitoin ½ dl)

päälle:
reilu 100 g tummaa suklaata, jossa minttusuklaata ja hieman kermaa seassa, tai pelkkiä after eightejä sulatettuina

Aseta vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit kaulimella. Myös jotakin sähköistä vempainta voi käyttää, mutta jos keksit menevät kovin hienoksi jauhoksi, pohjasta tulee helposti liiankin kova. Sekoita keksinmuruihin sulatettu margariini. Painele keksimuruseos tasaisesti vuoan pohjalle ja siirrä jääkaappiin.

Vatkaa jääkaappikylmät kauravispit ja sekoita vähitellen joukkoon sulatettu ja jäähdytetty suklaa sekä liivateseos. Kaada suklaavaahto vuokaan pohjan päälle.

Anna täytteen kiinteytyä jääkaapissa muutama tunti - tai vaikkapa yön yli - ja päällystä sitten sulatetulla minttusuklaalla ja mariannerouheella (tai suklaalastuilla tai vaikka marjoilla). Kun kuorrutus on jäähtynyt, kierrä kakun reunat litteällä suoralla veitsellä tai vastaavalla, jotta reunat irtoavat vuoasta. Irrota sitten vuoka varovasti.

2 kommenttia:

  1. Pieni tarkennus vielä: jos kakkuun käyttää domino mint -keksejä, se ei ole maidoton.

    VastaaPoista
  2. Ihanan minttusuklaista! Tämä ainakin kuulostaa oikein hyvältä vaihtoehdolta meidän seuraavalle visiitille...

    VastaaPoista