lauantai 22. tammikuuta 2011

Paras pizzapohja

Heippa Möme,

kauan kaivattu pizzaresepti on vihdoin täällä! Näitä pääsitte jo uutenavuotena maistelemaan, joten voit varmasti todistaa, että rapeutta löytyy. Olen jo pitkään haikaillut oikein ohuen ja rapean pizzapohjan perään, lähimmäksi ollaan toistaiseksi päästy valmiilla pizzajauhoilla, mutta nekin ovat nyt historiaa.

Resepti tarttui mukaamme joululomalla anoppilasta, alunperin se on julkaistu Helsingin Sanomissa. Yhdestä annoksesta tulee 5 pyöreää pizzaa, uudenvuoden taikinassa nestettä oli 5dl ja siitähän söimme me neljä ihmistä kahtena päivänä itsemme ähkyyn... Taikinan valmistus ottaa aikansa, mutta on sen arvoista!


Pohja:
3 dl vettä
10g hiivaa
7-8 dl durumvehnäjauhoja
1 tl suolaa
1,5 rkl oliiviöljyä

Tomaattikastike:
400g kuorittuja säilyketomaatteja
1,5 tl suolaa
1 tl sokeria
1 rkl oliiviöljyä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja oliiviöljy, jauhot vähitellen. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan nousta kostutetun leivinliinan alla n. 3 tuntia.

Sekoita kastikkeen aineet ja surista sauvasekoittimella tasaiseksi. Alkuperäisessä ohjeessa oli 1-2 lehteä basilikaa, mutta itse en viitsinyt kahden lehden takia ostaa koko puskaa, joten jätimme basilikan pois. Sen sijaan maustoin kastikkeen valkosipulilla ja mustapippurilla.

Kauli pizzataikina ohuen ohueksi ja kasaa pizza oman maun mukaan, meidän suosikiksi nousi tekoni-ananas-pizza, eli perinteinen kinkku-ananas, jossa kinkku on korvattu Hälsans Kökin kasvispekonipaloilla (à la bacon). Tekonia saa ainakin isoista k-kaupoista. Päälle tietysti emmentalraastetta, tai jätä osa pizzasta juustotta, niin maitoallergikotkin pääsevät nauttimaan!

Paista pizza 250 asteisessa uunissa alatasolla, kunnes pohja on rapea ja reunat ruskeat. Olisko meidän uunilla ollut vartin verran suunnilleen tuo aika. Ja sitten vaan herkuttelemaan! :)

1 kommentti:

  1. Kiitos tästä! Laitoitpa oivaan aikaan tämän reseptin, sillä sitä juuri eilen kaipasin. Pitsasta tuli herkkua, vaikka laitoinkin tomaattikastikkeeseen vähän turhan paljon suolaa. Kokonaisuus oliivien kanssa oli melko suolainen. ;-)

    Tein muutenkin tomaattikastikkeen paseeratuista tomaateista ja laitoin joukkoon vähän punaviinietikkaa - sopii ihanasti kaikkiin tomaattiruokiin. Kuivattua oreganoa, valkosipulia ja mustapippuria laitoin myös.

    Paistoajat meidän uunissa: juustoton pitsa 12 min, juustollinen 15 min. ;-) Rapsakkaa herkkua! Ai niin, lisäätkö vielä tuohon ohjeeseen, että pohjat pitää kaulia tosi ohuiksi, niin että päivä paistaa läpi.

    VastaaPoista