maanantai 12. maaliskuuta 2012

Ananasta ja kanelikinuskia

Heipsis, ipa!

Tämä jälkkäri syntyi television kokkauskisojen innoittamana, kun halusin olla oman elämäni top chef. (Toisin sanoen jääkaapissa oli avattu Sunnuntai vispi, josta piti päästä eroon.) Aina silloin tällöin sunnuntai-iltaisin käy niin, että pitää alkaa kehitellä jotakin herkkua siitä, mitä nyt sattuu löytymään, ja tällä kertaa lopputulos oli kyllä onnistunut. Ananaksen raikkaus sopii aika mukavasti mausteisen makeaan kinuskiin. :-)


Tarvitaan:

tuoretta ananasta
margariinia (tai varmaan voi käy myös)

Kinuskikastike:

purkillinen sunnuntai vispiä (tavallista kermaa varmaan voi käyttää myös, mutta en osaa sanoa määrää)
1 dl fariinisokeria
reilu ripaus kanelia
tilkka sitruunamehua
pieni nokare margariinia
hyppysellinen suolaa

Lisäksi:

vanilja(soija)jäätelöä
paahdettua muromysliä, paahdettua mantelirouhetta tai sopivaa rapeaa valmismysliä


Keitä ensin kermaa ja fariinisokeria miedolla lämmöllä teflonkattilassa parikymmentä minuuttia välillä hämmentäen. Mausta kanelilla. Lisää lopuksi sitruunamehu, margariini ja suola. Siirrä jäähtymään.

Kuori ja paloittele ananas haluamaasi muotoon. Ruskista ananas margariinissa kuumalla pannulla (grillaaminen voisi olla kiva idea myös).

Siirrä ananas lautaselle, lisää päälle jädeä, runsaasti kinuskikastiketta ja rapsakkaa mysliä.

2 kommenttia:

  1. Oi, kuulostaapa herkulliselta! Mun teki sunnuntaina hirveesti mieli pullaa, mutta sain vasta maanantaina aikaiseksi. Otin kuviakin, mutta vielä en oo jaksanut tänne kirjotella reseptiä, sen verran on flunssa vetänyt maihin. Oon keskittynyt lähinnä pelaamaan nintendoa ja sekin tuntuu välillä ylivoimaiselta ponnistukselta.. :D Ehkä tää tästä, parin päivän, viikon, kuukauden... päästä.

    VastaaPoista
  2. Ihanan näköinen! Pitää varmasti kokeilla :)

    VastaaPoista