sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

Kalevi Rahka

Hei taas M,

Mukavaa, että ehdit kirjoitella, vaikka pentu on kotinne vallannut. :) Ja muistakaa, että pennun toilailuja on mukavampi seurailla vatsa täynnä hyvää ruokaa! Silloin ei nouse verenpainekaan niin nopeasti, vaikka pieni täystuho repisi kotianne kappaleiksi.. ;)

Meillä oli perjantaina vieras ja suunnittelimme jo kaikenlaisia herkkuja - mutta suunnitelmat menivätkin uusiksi, kun muistimme, että vieraamme on raskaana! Pikainen soitto juuri synnyttäneelle ystävälle ja uudet suunnitelmat: päädyimme tekemään vanhaa herkkuamme Kalevi Rahkaa.


Kalevin tekemiseen tarvitset:
2 pientä purkkia rahkaa (me käytetään sitä ehrmannin rahkavalmistetta, joka ei ole ihan niin täkmeää kuin muut)
1 prk kuohu- tai vispikermaa
1 pss pakastevadelmia
1 pss pakastemustikoita
1/2 dl sokeria
pieni levy Kalev-mustikkasuklaata pieniksi paloiksi rouhittuna

Rahka valmistetaan siten, että vaahdotettuun kermaan sekoitetaan kaikki muut aineet, annetaan maustua hetken ja nautitaan pienesti huokaillen. Marjat kannattaa siis toki sulattaa ennen sekoittamista, muuten rahkasta tulee melko jäätävää.

Koska ystävämme on raskaana, varmistin, että maitotuotteet oli tehty pastöroidusta maidosta. Luulin ottaneeni kaiken huomioon, mutta sain kuulla, että oikeastaan pakastevadelmatkin ovat norovirusuhan takia kielletyllä listalla. Duh! Ongelman voisi kiertää keittämällä vadelmat pienessä vesitilkassa, mutta ystävämme oli uhkarohkea ja suostui nauttimaan rahkaa näillä ohjein valmistettuna. Ainakaan toistaiseksi ei kukaan meistä ole noroviruksen kourissa kaatunut. :)

Tämä on kiva ja helppo jälkkäri, johon valkosuklaa tuo tiettyä juhlallisuutta (ja luonnollisesti ihanaa makua!).

3 kommenttia:

 1. Olipas hauska otsikko! :-)

  Kuulostaa ja näyttää namilta. Hyvä huomio tuo pakastevadelmien norovirusvaara, raskaana olevillahan on muitakin rajoituksia (esim. kypsentämättömät juustot ja homejuustot listeriabakteerivaaran takia muistaakseni).

  Meillä syödään tänään herkkusienirisottoa, se on sellaista perusmättöä, joka pitää meidät tolpillamme näinä vaikeina aikoina ;-)

  VastaaPoista
 2. Kysyin S:lta mikä meidän rahkan nimi on - Kalevi Rahka, tietty! ;)

  Joo, mulla oli suunnitteilla jo jonkinlaista tuorejuustotäytteistä leivonnaishommelia, muttamutta. Näinpä sitten kävi. Eli hyvin! :) On nimittäin hyvä herkku tämä, eikä niin hirveän sokerinen ja rasvainen kuin useimmat mun tekeleistäni. ;)

  Me ollaan muuten syöty pikatacoja jo ehkä kolmesti sun reseptin jälkeen.. :D Tosin pienillä omilla muutoksilla, mutta toi papu-ananassoosi tacokuoressa on kyllä älyttömän hyvä pohja mihin saa lisäillä sitten omiaan.

  VastaaPoista
 3. Kalevi Rahka on namia ja siitä tuli ukkikin mieleen =) Äippä

  VastaaPoista