keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Sacherkakku

Heipsis ipa!


Paiskaan nyt sinua kakulla, jonka tein tilauksesta eräille synttäreille tässä jokin aika sitten. Olen pitkään halunnut tehdä maultaan mahdollisimman paljon aitoa Sacher-kakkua muistuttavan kaakun, ja tämä oli oiva tilaisuus, kun suklaakakkua toivottiin. (Koristelusta en kuitenkaan halunnut perinteistä, vaan otin koristeluideaa Mansikkamäki-blogista.)

Itse resepti löytyi piristävän erilaisesta Decapitated-blogista. Koska noudatin reseptiä lähes grammalleen, en ala kopioida sitä tähän. Sanottakoon vain että kuorrutukseen käytin koko purkin maidotonta Sunnuntai vispiä ja 200 g suklaata (70- ja 80-prosenttista). Kuorrutusta jäi myös vähän yli, ja se maistui erinomaisesti letuntäytteenä.


Vaikka kakku on pieni (20-senttinen), kostutukseen käytin koko tuon 4 dl nestettä, ja lopputulos oli oikein sopiva. Lisäsin kostutusliemeen pari ruokalusikallista rommia. Täytteeksi valitsin laadukkaimman aprikoosihillon, joka kaupasta löytyi. Kaiken kaikkiaan olin kakkuun tosi tyytyväinen niin maun kuin ulkonäönkin puolesta, vaikka kuorrutukseen muutama ilmakupla jäikin ja reunat olisivat voineet olla vielä tasaisemmat.

Koristeluun käytin teiltä saamaani koristelukynää, ja täytyy taas sanoa, että se eroaa uskomattoman paljon perinteisestä pussipursottelusta. Sulaa suklaatakin oli todella helppo hallita ja saada siistiä jälkeä. Pitää vain muistaa vetäistä varmalla kädellä laajoin liikkein - suklaakiehkurat eivät synny sipistelemällä. (Tästä voisi varmaan kehitellä jonkin kalligrafiaan vertautuvan taiteenlajin: "liike lähtee olkavarresta..." ;-)

2 kommenttia:

  1. Mmmm sacherkakku on minun suosikki kakku, se on niin ihana <3

    VastaaPoista
  2. Grazie, Piparipulla! Cioccolato nero mi piace sempre, anche nella torta :-)

    VastaaPoista