keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Paholaisen hillo

Moi ippulainen!

Maistoin paholaisen hilloa ensimmäisen kerran grillatun bataatin kera, ja se makuyhdistelmä on mielestäni voittamaton. Käy tämä silti kaikkeen muuhunkin, kuten lohkoperunoiden tai nachojen dippaamiseen ja hampurilaisen väliin. Puoliso vannoo halloumi - paholaisen hillo -hamppareiden nimeen. Kuvan ehdin sentään napata, ennen kuin viimeinen purkki tyhjeni kokonaan - hillosta tosin on vaikea saada kaunista kuvaa.



Vaikka ohjeen määrät tuntuisivat pieniltä, tätä Dansukkerin ohjetta kannattaa noudattaa. Itse laitoin pari desiä enemmän nestettä ("koska mitä nyt kaksi purkillista tomaatteja on, pyh, ei mitään"), ja sain siis lopputulokseksi lähinnä paholaisen tomaattimehua. Ei auttanut kuin lisätä rutkasti hillosokeria ja keittää koko soosi uudelleen. :-P

Tarvitaan:

2 prk (à 400 g) kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
400 g makeita punaisia suippopaprikoita
4 punaista chiliä*
8 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 tl oreganoa
1/2 dl etikkaa
1 pkt (330 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria

* ihan vaan paikallisen S-marketin chilipaprikoita käytin, älkää kysykö mitä lajiketta olivat.

Kaada tomaatit liemineen kattilaan ja murskaa ne käsin, niin saat samalla poimittua mahdolliset kannat pois. Halkaise pestyt paprikat ja chilit, poista siemenet ja silppua puolikkaat hienoksi. Käytä käsineitä, kun leikkaat chilipaprikoita, äläkä missään nimessä koske silmiin!
Murskaa kuoritut valkosipulin kynnet. Lisää silput ja mausteet kattilaan. Kuumenna ja anna kiehua puolisen tuntia.

Lisää etikka ja hillo-marmeladisokeri. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä 3–5 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Jäähdytä hetki ja purkita puhtaisiin, kuumiin purkkeihin. Säilytä jääkaapissa. Annoksesta tuli muistaakseni neljä pientä purkillista.

1 kommentti:

  1. Tätä olen nyt muutamana vuotena tehnyt ja aina on kaupaksi mennyt. Chilin määrää hieman lisännyt.

    VastaaPoista