maanantai 13. syyskuuta 2010

Kookoswok ja Triplasuklaamuffinssit

Heippa Möme,

saat anteeksi sienipostauksesi, kun niin kiltisti pyysit!

Nämä reseptit eivät oikeastaan liity toisiinsa mitenkään. Me vaan satuimme tekemään niitä samana päivänä ja kuvistakin tuli hauskasti samanlaiset, joten tässäpä tulee!


1pss wokvihanneksia
1 iso sipuli
1 iso paprika
chilisoosia
cayennepippuria
soijakastiketta
1tlk kookosmaitoa
cashew-pähkinöitä
2 pss nuudeleita

Itämaisessa ruoassa tykkään eniten ehkä raksuvista vihanneksista, jotka maistuu ruoassakin vielä omalta itseltään. Sipuli ja paprika eritoten, joten yritin löytää tähän ruokaan oikeanlaisen rakenteen. Sipuliksi valitsin mahdollisimman suuren, jotta kerrokset olisivat paksuja. Leikkasin lohkoista suhteellisen suuria, mutta poistin kannan, jotta kaikki palat pääsisivät kunnolla paistumaan. Kuullotin sipuleita muutaman minuutin ei-super-kuumalla wokpannulla ja heitin sekaan pussillisen wokvihanneksia.

(Välihuomautus: Kuinka vaikeaa voi oikein olla sellaisen wok-sekoituksen suunnittelu, jossa ei ole parsakaalia tai kiinalaisia sieniä, kysynpä vaan?! - kahdesta pahasta valitsin pienemmäksi kiinalaiset sienet, jotka nypin yksitellen pois ennen paistoa... neurotic, who, me?).

Vihanneksista tullut neste oli vähän liikaa, joten valutin sulaneet vihannekset välissä ennen kuin jatkoin paistoa... Eli samat kamat uudestaan, pienissä satseissa kuumalle pannulle. Lisäsin mukaan myös paprikat. Ja öljyä tietysti vähän sinne tänne, cayennepippuria kannattaa lämmittää öljyssä, niin siitä irtoaa paremmin makua. Valutus kannatti, eikä wokista tullut liian vetistä, kuten pakastesekoitusten kanssa usein tuppaa käymään.

Paistetut vihannekset maustoin chilikastikkeella ja makeahkolla soijakastikkeella. Lopuksi kaadoin päälle kookosmaitoa, määrää en mitannut tarkalleen, mutta siten, että lähtötilanteessa nestettä on hieman liikaa - neste ehtii kyllä poistua nuudeleita keittäessä. Valmiit nuudelit heitetään wokin sekaan ja annetaan koko komeuden muhia vielä sen aikaa, kun vaimolla kestää saada omat hommansa hoidettua, 10-15minuuttia. Päälle reippaasti cashewpähkinöitä ja sitten herkuttelemaan. Tämä ruoka on ihanan pehmeää(nuudelit), mutta kuitenkin raksuvaa (sipulit!), hieman tulista (cayenne+chili), silti lempeää(kookosmaito). Täydellistä!

Suklaa-minttusuklaa-valkosuklaamuffinssit
(n.14kpl)

2,5dl vehnäjauhoja
2dl sokeria
2 munaa
2tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
1dl maitoa
100g voita
1dl kahvia
3rkl kaakaojauhetta
80g tummaa suklaata
1pss minipätkiksiä
130g valkosuklaata

Tää on aika geneerinen muffinssiohje, yhdistelty muutamasta netistä löytyneestä. Muffinssit ei ole olleet koskaan mun erikoisherkkua, mutta tilanne saattaa muuttua..... :) Oltiin koirien kanssa ulkoilemassa ja ulkoilukaveri kertoi muffinssi-innostuksestaan ja illan pätkismuffinssisuunnitelmistaan ja, no niin, meidän iltasuunnitelmathan muuttuivat tietysti samoin tein. :)

Sulata voi ja tumma suklaa, anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisäile varovasti sekoittaen vuorotellen kahvimaidon kanssa (kahvi jäähtyy nopsasti, kun kippaat maidot joukkoon!), lisää lopuksi voi-suklaa-seos taikinan joukkoon.

Itse kippasin pieneksi pätkityt minipätkikset – ne mitä pussin pohjalla vielä oli jäljellä – tässä vaiheessa taikinan sekaan - virhe! Ensinnäkään pätkikset eivät jakautuneet tasaisesti vuokiin ja toisekseen ne painuivat samoin tein pohjalle.. Ensi kerralla täytyy annostella taikina ensin vuokiin ja ripotella sitten (vielä pienemmät!) pätkispalat päällimmäisiksi. Tein muffinssit teflonista muffinssipeltiä käyttäen ja voitelin kolot huolellisesti, mikä saattoi tietysti olla hätävarjelun liioittelua. Ainakin irtosivat, tai siis muut osat, paitsi alimmat pätkisköntsät. Muffinsseja paistetaan 200 uunissa n.20 minuuttia.

Koska muffinsseista tuli vähän rumia pätkisepisodin takia, päätin koristella ne niin kauniisti, ettei kukaan huomaisi.. Muffinssit vierekkäin lautaselle ja sulaa valkosuklaata noroina ristiin rastiin. Jos eivät raidat, niin viimeistään suklaan paljous hämää katsojan täysin. Nämä jos mitkä ovat chocolate-chocolate-chocolate-lisäliitteen ansainneet! Maistuvat muuten parhailta vielä hieman lämpiminä.

1 kommentti:

  1. Aika ihana setti! Ymmärrän hyvin tuon parsakaali-sieni-dilemman. Puolisoni ei pidä vetisistä pakasteporkkanoista, mutta onko maailmassa yhtäkään vokkisekoitusta, jossa ei olisi porkkanaa?!

    Muffinssit alkoi tosiaan houkutella... Mullahan ei ole edes asianmukaista peltiä! Monissa pelleissä muffarikolot on kauhean matalia, haluaisin lopputulokseksi sellaisia kaupan muffinssien näköisiä leivonnaisia enkä mitään litteitä, 80-lukulaisia versioita.

    Sun versio näyttää kivan muhmealta! Jotkut on sitä mieltä, että helpointa on laittaa muffinssipellille paperivuoat, silloin olisi pätkisköntitkin saatu mukaan :-)

    Sellaisissa kakuissa, joihin tulee kuivattuja hedelmiä, kannattaa hedelmäpalat pyöritellä jauhoissa, jotta ne leviävät taikinaan tasaisesti eivätkä vajoa pohjalle. Auttaisikohan se noissa pätkispaloissa? Tarttuisiko niihin jauhot?

    Nyt harmittaa vain se, että pätkiksessä on niin älyttömästi kaikkia maitojauheita ja muita... Tahtoo maidotonta pätkistä!

    VastaaPoista