lauantai 31. elokuuta 2013

Mars Bars -browniet

Moi Möme,

S löysi tämän reseptin kesällä netistä ja sitähän piti kokeilla. Tämä taitaa olla kolmas kerta, kun oon tätä tehnyt ja aina se vaan on hyvää... :)

Alkuperäinen ohje löytyy täältä, tässä meidän versio, joitain määriä olen säätänyt omaan suuhun sopivaksi.



2 Mars-patukkaa pieneksi pilkottuna
2 Mars-patukkaa, kumpikin 10 osaan leikattuna
200 g voita
150 g tummaa (minttu)suklaata
50 g maitosuklaata
5 rkl kaakaojauhetta
75 g vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
200 g tomusokeria (hienokin käy)
3 munaa

Lämmitä uuni 175 asteeseen, vuoraa metallinen kakkuvuoka (halkaisija 23cm) leivinpaperilla.

Sulata vesihauteessa pieneksi pilkotut Mars-patukat, suklaat ja voi, lisää kaakaojauhe ja sekoita. Anna jäähtyä. Sekoita kuivat aineet ja kääntele suklaan sekaan. Riko kananmunien rakenne ja sekoita taikinaan. Kaada vuokaan ja tasoita pinta, painele isommat Mars-patukan palat taikinan päälle niin, että ne jäävät näkyviin, mutta eivät törötä.

Paista n. 30(-40) minuuttia, kakku saa jäädä sisältä mähmeäksi. Lämpimän kakun voit nostaa pois vuoasta jäähtymään. Paloittele, syö, ja yritä tarjota muillekin, ettet saa suklaayliannostusta...

1 kommentti:

  1. Aika pro-suklismia! Eikö ole liian äkkimakeaa? Tai no, browniesejahan voi aina "raikastaa" vaikka jäätelöllä... ;-) Kivan helppo ohje, ja takuuhitti kaikille Marsin ystäville!

    VastaaPoista